02 / 05 / 2024

Yabancı şirketler "Yok" demişti! O kuyudan petrol fışkırdı

Yabancı şirketler

Daha önce Bakan Dönmez'in duyurduğu Adana'daki petrol keşfiyle ilgili bir gelişme yaşandı. Yabancı şriketlerin yıllar önce bölgeye gelip, "Burada petrol yok" dediği öğrenildi. 



1998 yılında bölgede yaşanan depremden sonra sahada yeniden çalışmaların yapıldığı kaydedildi. 500 metre derinliğe inilerek "Burada petrol yok" denilerek kuyunun kapatıldığı iddia edildi. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın son 2 senedir yaptığı aramada, 1350 metrede petrol bulduğu ifade edildi. 

Çukurova 1 isimli araştırma sahasından çıkan petrolün yüksek kalitede olduğu bu nedenle de çevrede başka sahaların da açıldığı ifade edildi. 

Haber ajanslarının havadan görüntülediği alanlarda çalışmalar devam ediyor. Doğduğundan beri bölgede yaşan 66 yaşındaki İsa Sezgin ise "Mısırları sularken 1998 yılında suyun içinde siyah bir maddenin çıktığı ve bunun mısırı olumsuz yönde etkilediği görüldü. Bunun sütüne tarla sahibi maddeyi götürmüştü ve maddenin petrol olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi 2 kuyunun da verimli olduğu öğrenildi. Burada günlük 2-3 tanker petrol girmekte. Bu ülkemiz için çok olumlu bir şey. Buradan petrol çıkarılması ülkemize fayda sağlar" sözlerine yer verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön