17 / 05 / 2024

Yabancılara vatandaşlıkta şartlar resmen değişiyor!

Yabancılara vatandaşlıkta şartlar resmen değişiyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz edinimine dayalı olarak istisnai yoldan Türk vatandaşlığı kazanılmasına ilişkin başvurularda şartlar yeniden düzenlendiğini belirterek, yeni düzenlemenin 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacağını söyledi.



İpotekli Satışlar Kaldırılıyor


 
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Özelmacıklı, düzenlemeler çerçevesinde yabancı gerçek kişilerin satın aldıkları taşınmaza ilişkin ödeme yükümlülüklerini kanuni ipotek yoluyla sağlamaları mümkün olmadığını  ve bu bakımdan vatandaşlık edinimine de konu edilemediğini söyleyerek, devre mülk olarak tapu sicilinde kayıtlı hakların taşınmaz edinimi yolu ile Türk vatandaşlığı kazanımına da konu edilemeyeceğini söyledi. Özelmacıklı ayrıca vekâleten yapılacak işlemlerde de vekâletname ile taahhüt belirtmesinin tesisine ilişkin açık yetki verilmesi gerektiğini kaydetti.

Taraf Şartları Detaylı Olarak Takip Edilecek

Yaptığı açıklamada gerek yabancı gerekse de Türk vatandaşlarında alınan taşınmazlar çerçevesinde de ek düzenlemeler olduğunu dile getiren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, satışa ya da satış vaadine konu taşınmazın, tapu sicilinde yabancı kişiler ve alıcı yabancı gerçek kişinin Türk vatandaşı olan birinci derece akrabaları adına kayıtlı olmaması gerektiğini söyledi. Özelmacıklı ayrıca, eser sözleşmeler dışında, satış ya da satış vaadine konu ikinci el taşınmazın, herhangi bir yabancı gerçek kişi tarafından son üç yıl içinde Türk vatandaşı veya şirketine devredilmiş olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!


Geri Dön