14 / 05 / 2024

Yahya Kemal Gençer Kimdir?

Yahya Kemal Gençer Kimdir?

Yahya Kemal Gençer kimdir? Yahya Kemal Gençer’in mesleği nedir? Yahya Kemal Gençer nereden mezundur? İşte detaylar!



YAHYA KEMAL GENÇER KİMDİR?

Yahya Kemal Gençer, 11 Mart 1954 yılında dünyaya geldi. İlkokulu Bandırma’da okudu. Ortaokulu İstanbul Haydarpaşa Lisesi orta kısmında bitirdikten sonra, liseyi de Kabataş Erkek Lisesinde okudu ve 1971 yılında ise bu liseden mezun oldu. O yıl Kuzey Atlantik Antlaşması Derneğinin liselerarası kompozisyon yarışmasını kazandı ve Nato’nun davetlisi olarak 3 ay süre ile Belçika’ya davet aldı. Aynı yıl sonunda Federal Almanya’ya geçerek Goethe Enstitüsünde ise Almanca kurslarına gitmeye başladı. 1973 yılı Nisan döneminde Berlin Teknik Üniversitesi Kimya Fakültesine kaydoldu. Ön diploma Mühendislik sınavlarına kadar tahsilini sürdürdü. Daha sonra da Aşağı Saksonya’da Clausthal Teknik Üniversitesine nakil alarak, 1980 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin “Cevher Hazırlama Fakültesi Kimyasal Metodlar ve Flatasyon” Kürsüsünde Türkiye Fosfatlarının flotasyon yolu ile beraber zenginleştirilmesi konulu ihtisas tezini vermiştir.

Halihazırda Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.’deki Yönetim Kurulu Başkan’lığı, Murahhas Üye’lik ve Genel Müdür’lük görevlerinin dışında, BAGASAN Bagfaş Ambalaj Sanayii A.Ş. ile BADETAŞ Bandırma Deniz Taşımacılığı A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etmektedir.

YAHYA KEMAL GENÇER EVLİ Mİ, BEKAR MI?

Yahya Kemal Gençer, evli ve üç çocuk babasıdır. SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince de Yahya Kemal Gençer bağımsız üye değildir.

BAGFAŞ BANDIRMA GÜBRE FABRİKALARI A.Ş. NE ZAMAN KURULDU?

BAGFAŞ BANDIRMA GÜBRE FABRİKALARI A.Ş, 1969 yılında Türkiye’nin artan kimyevi gübre ihtiyacını karşılayan Etibank Boraks ve Asitborik fabrikaları kurucusu olan genç bir mühendis olan Sınai Kimya Yüksek Mühendisi RECEP GENÇER' in önderliğinde yöre çiftçi ve iş adamlarının bir araya gelerek onlar tarafından kuruldu.  BAGFAŞ BANDIRMA GÜBRE FABRİKALARI A.Ş, kurulduğu günden beri gelişmeyi hedef almıştır.


Geri Dön