12 / 05 / 2024

Yapılan zam, İstanbul’da taksicileri ikiye böldü!

Yapılan zam, İstanbul’da taksicileri ikiye böldü!

İstanbul’da yeni yılın ilk günü zamlı tarifeyle hizmet verecek olan taksiciler, zam oranıyla ilgili farklı görüşler ortaya koydu. İşte İstanbul taksicilerinin görüş ve gerekçeleri…



“YÜZDE 50 ZAM BEKLİYORDUK!”

Taksici Alişen Dikbıyık ise yapılan yüzde 29 zammın yetersiz olduğunu savundu. Kendilerinin yüzde 50 zam beklediğini söyleyen Dikbıyık, yakıt fiyatlarının ilerleyen günlerde yeniden artacağını iddia etti.

Yapılan zam, İstanbul’da taksicileri ikiye böldü!

“Yakıt fiyatları artmasa şu an yapılan zam yeterli” diyen Dikbıyık, böylesi bir artış durumunda zammın yetmeyeceğini, taksicinin yine yolcu seçmeye başlayacağını çünkü yevmiyesini kurtarmayacağını iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UKOME toplantısında alınan kararla, taksilerde açılış ücreti 9.80 TL’den 12.65 TL’ye, kısa mesafe ücreti ise 28 TL’den 40 TL’ye. taksi mesafe ücreti kilometre başına 6.30 liradan 8.51 liraya yükseltilmişti.

Taksiciler odasından İBB'ye tepki! Yüzde 50 zam istemişlerdi, alınan kararla şoke oldular!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön