03 / 05 / 2024

Yapmayana ceza! Yürürlüğe girdi

Yapmayana ceza! Yürürlüğe girdi

Alışverişlerde fatura ve fiş vermeyenler için uygulanan cezalarda caydırıcılığı artıracak yeni düzenleme yürürlüğe sokuldu.



MECBURİ TUTULACAK
Türkiye gazetesinin haberine göre; yeni yasaya göre, alışveriş sırasında fiş verilmemesi, alınmaması, veya alışveriş tutarından farklı bir tutarda fiş veya fatura kesilmesi durumunda uygulanacak ceza her bir belge için 500 liradan bin TL'ye yükseliyor.

Bu kapsamda kesilecek özel usulsüzlük cezasının toplamı her bir tespit için 25 lira olan ceza tutarının üst sınırı 50 bin liraya, bir takvim yılı içinde her bir belge çeşidine ilişkin olarak tespit edilen usulsüzlükler için kesilen ceza ise 250 bin liradan 500 bin liraya çıkarılıyor.

https://emlakkulisi.com.tr/sifir-otomobillere-zam-geldi-400-bin-liranin-altinda-arac-bulmak-zor-iste-son-fiyatlar/712665


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön