28 / 05 / 2024

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Başvuran ve şartları karşılayanlara anında 700 TL para verilecek!

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Başvuran ve şartları karşılayanlara anında 700 TL para verilecek!

Ramazan ayı için özel olarak belirlenmiş 700 TL tutarındaki gıda yardımı için bakanlık tarafından kaynak sağlandı. İhtiyaç sahibi olan kişiler, bu yardımdan yararlanmak için hemen başvuruda bulunabilirler.



GIDA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Son dönemde artan enflasyon ve ekonomik kriz, özellikle düşük gelirli kişilerin hayatını zorlaştırıyor. Aile Bakanlığı tarafından sunulan gıda yardımı desteği, bu zorlu koşullarda en çok etkilenen kesimlere yardımcı olmayı amaçlıyor. Aylık gıda ve erzak desteği veren bakanlık, dar gelirli kişilerin bu desteği alabilmesi için bazı başvuru şartları koymaktadır. Detaylar haberimizde...

Gıda yardımından faydalanmak isteyenler için belli başvuru şartları bulunmaktadır. İlk olarak, başvuru yapacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Düzenli bir gelir sahibi olmamak da başvuru için aranan şartlar arasında yer almaktadır. Ayrıca, sosyal güvencesi olmayan, 65 yaş ve üzeri, gelir sahibi olmayan veya yoksulluk sınırının altında yaşayan kişiler, afet bölgesinde ikamet edenler ve afetzedeler de başvuru yapabilirler. Ayrıca, eşi vefat etmiş, dul ve işsiz olan kadınlar da bu yardımdan faydalanabilirler. Başvuru için gerekli olan muhtaçlık belgesi ise, başvuru sahibinin durumunu kanıtlamak için istenmektedir. Bu şartları taşıyan herkes, gıda yardımı için başvuruda bulunabilir.

Ünlü ekonomist altın tam bu kadar olacak dedi, vatandaşlar kuyumcuda kuyruk oluşturdu!
Aile Bakanlığı'ndan Nisan 2023 bombası! Aile Bakanlığı'ndan flaş müjde! Aman...Aman...Kaçıran çok üzülür!
9 bankada peş peşe nefes kesen son dakika rüzgarı! ING, İş Bankası, Akbank, Garanti ve 5 banka daha duyurdu!

Geri Dön