28 / 04 / 2024

‘Yarısı Bizden’ kampanyası ne zaman bitecek? Nasıl başvuru yapılır?

‘Yarısı Bizden’ kampanyası ne zaman bitecek? Nasıl başvuru yapılır?

Kentsel Dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyası doğrultusunda 29 Mayıs’a kadar e-Devlet Kapısı’ndan başvuru yapılabilecek. Yarısı Bizden, ilk olarak İstanbul’da başlatılacak ve daha sonra 7 bölgeye de yayılacak. Başvuru kapsamında herhangi bir ücret ödenmeyecek.



Kentsel Dönüşümde ‘Yarısı Bizden' kampanyası doğrultusunda inşa edilecek evlerin en geç 2 yıl içinde teslim edileceğini, hak sahiplerine 10 bin 500 lira taşınma, 5 bin 250 lira kira yardımı ödeneceği duyuruldu. Kentsel dönüşüm kampanyası başvurusu 26 Nisan-29 Mayıs tarihlerinde e-Devlet Kapısı’ndan gerçekleştirilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YARISI BİZDEN BAŞVURUSU NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

Mülk sahibi 26 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında e-Devlet Kapısı’ndan başvurabilecek.

‘Yarısı Bizden’ kampanyası ne zaman bitecek? Nasıl başvuru yapılır?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

Binanın boşaltılması ile beraber TOKİ tarafından başlatılacak süreçte maksimum iki sen içinde inşaat tamamlanacak. Bu kapsamda, 10 bin 500 lira taşınma ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımı ödenecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YARISI BİZDEN KAMPANYASI NASIL OLACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanlarınca başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi gerçekleştirilecek. Daha sonra keşif raporu hazırlanacak.

Gönüllülük temeline dayalı anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje etabına geçilecek ve ruhsat alma süreci başlayacak.

İşte diğer detaylar...


Geri Dön