02 / 05 / 2024

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Kripto para borsası Bittrex, ABD'de iflas başvurusunda bulundu. Borsa, bir zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aracılığı ile açılan bir soruşturma ile ilgileniyordu. Peki yatırımcı ne olacak?



Kripto para, sanal para birimi olarak da bilinen, şifreleme teknolojisi kullanılarak oluşturulan ve transfer işlemleri için bir kayıt defteri olan blok zinciri üzerinde işlem gören dijital bir para birimidir. Kripto para, geleneksel merkezi finans kuruluşlarına bağlı olmadığından, merkezi olmayan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, transfer işlemleri daha hızlı ve düşük maliyetlidir.

Kripto para birimleri, bitcoin gibi en bilinen örneklerden başlayarak, birçok farklı türde olabilir. Bazı kripto para birimleri, belirli bir amaca hizmet etmek üzere tasarlanmıştır. Örneğin, Ethereum, akıllı sözleşmeleri yürütmek için tasarlanmıştır ve kripto para birimi olan Ether, Ethereum ağı üzerindeki işlemler için kullanılır.

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Kripto para birimleri, kullanıcıların birbirleriyle doğrudan para transferi yapmalarını sağlayarak, geleneksel finansal kurumların sunduğu hizmetleri sağlama konusunda yenilik getirir. Kripto para birimleri, gizlilik, güvenlik ve anonimlik sağlama potansiyeli sunar ve bu nedenle bazıları tarafından tercih edilir.

Ancak, kripto para birimleri, düzenleyici kurumların ve hükümetlerin kontrolü dışında olduğu için, yasadışı faaliyetlerde kullanılabileceği endişesiyle eleştirilirler. Ayrıca, fiyatları oldukça dalgalı olabilir ve yatırımcılar için yüksek riskler taşıyabilir.

Emekliler bu habere çok üzülecek! Bankalara şikayet yağdı

Erken emeklilikte küçük esnafa müjde! Tam 1 milyon kişi faydalanacak

Merkez Bankası'nın milyar dolarlık müdahale


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön