12 / 05 / 2024

Yaşayan Tarih Hisar İçi projesi hayata geçiyor!

Yaşayan Tarih Hisar İçi projesi hayata geçiyor!

Eski Bursa’yı günümüze taşıyacak olan projeyi basın mensuplarına tanıtan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yürütecekleri çalışmalarla bölgeyi açık hava müzesine dönüştüreceklerini söyledi.




Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar İçi’ni yaşayan bir tarih olarak korunup yaşatılması, özgün özellikleriyle geleceğe aktarılması, eski Bursa’nın ortaya çıkartılması için ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi’ projesini hayata geçiriyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Saltanat Kapı’dan girilerek başlayan, Pınarbaşı Meydanı’na kadar devam ve içerisindeki 4 mahallenin yer aldığı 40 hektarlık alanı kapsayan projeyi Bursa’nın ulusal ve yerel medya temsilcilerine tanıttı.



Hisar İçi Bölgesi’nin dar ve tarih dolu sokaklarını basın mensupları ile birlikte gezerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “Hisar İçi’ni eski tarihi dokusuna yeniden kavuşturmak, burasını  tarihi, turistik ve ticaret özellikleriyle birlikte gece gündüz yaşayan bir kent haline döndürmek çalışmalarımızın ana amacını oluşturuyor. Bu amaçla Hisar İçi’nde etaplar halinde gerçekleştirilecek tarihi dokuya uygun ve yapı ve sokak düzenlemelerinin yanında, müzeler, atölyeler, arasta türü ticaret merkezleri, bahçe restoranları, seyir terasları ile tercihli alan olarak konut kullanımlı ya da pansiyon, konukevi türü işletilebilecek konaklama tesislerinin yapımını planlıyoruz” dedi.



Osmangazi Belediyesi



Geri Dön