26 / 07 / 2024

bursa Yaşayan Tarih Hisar İçi projesi

bursa Yaşayan Tarih Hisar İçi projesi

Eski Bursa’yı günümüze taşıyacak olan projeyi basın mensuplarına tanıtan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yürütecekleri çalışmalarla bölgeyi açık hava müzesine dönüştüreceklerini söyledi.

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul açıklaması: Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir! 

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından 'Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir' dedi. İşte Ercan'ın o paylaşımı... 

81 ilde yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor! 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapılacak! 

İş arayan vatandaşların yakından takip ettiği İŞKUR, 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapıyor. İşte 81 ilde yaşayan herkesi ilgilendiren o detaylar...

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

Bursa’ya 1000 yataklı yeni hastane geliyor! Bakın nereye yapılacak!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugün kaleme aldığı yazısında AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın Bursa’ya verdiği önemli bir müjdeyi köşesine taşıdı. Yazar Yılmaz Bursa'ya 1.000 yataklı yeni bir hastane yapılacağını belirtti.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı!

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı. Göç Başkanlığı'nın verilerine göre, ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu.

DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi açıldı!

Atış Grup ve Pars Toprak Sanayi AŞ ortaklığıyla 85 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi kapılarını açtı.

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

TOKİ'den Bursa'ya 8 bin 650 yeni konut müjdesi! Sakın kaçırmayın!

TOKİ'den Bursa'ya 8 bin 650 yeni konut müjdesi geldi... Sakın kaçırmayın... İşte son dakika detayları...

Bu ilimizde yaşayan çiftçiler çok dikkat! Öyle bir haber geldi ki tarım camiasına bomba gibi düştü

Sakarya'da yaşayan çiftçiler dikkat... Bölgeden gelen son haber büyük yankı uyandırdı. İşte alınan verim hakkındaki tüm bilgiler...

bursa Yaşayan Tarih Hisar İçi projesi Haberi

bursa Yaşayan Tarih Hisar İçi projesi


Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar İçi’ni yaşayan bir tarih olarak korunup yaşatılması, özgün özellikleriyle geleceğe aktarılması, eski Bursa’nın ortaya çıkartılması için ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi’ projesini hayata geçiriyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Saltanat Kapı’dan girilerek başlayan, Pınarbaşı Meydanı’na kadar devam ve içerisindeki 4 mahallenin yer aldığı 40 hektarlık alanı kapsayan projeyi Bursa’nın ulusal ve yerel medya temsilcilerine tanıttı.



Hisar İçi Bölgesi’nin dar ve tarih dolu sokaklarını basın mensupları ile birlikte gezerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “Hisar İçi’ni eski tarihi dokusuna yeniden kavuşturmak, burasını  tarihi, turistik ve ticaret özellikleriyle birlikte gece gündüz yaşayan bir kent haline döndürmek çalışmalarımızın ana amacını oluşturuyor. Bu amaçla Hisar İçi’nde etaplar halinde gerçekleştirilecek tarihi dokuya uygun ve yapı ve...