14 / 05 / 2024

Yatırım Uzmanı Doğan'dan şok uyarı: Çok can yakabilir

Yatırım Uzmanı Doğan'dan şok uyarı: Çok can yakabilir

Her gün yeni bir rekora imza atan Borsa İstanbul'da 2020'ye benzer bir hareketin söz konusu olduğunu belirten Yatırım Danışmanı Üzeyir Doğan, "çok canlar yanabilir" dedi.



Yatırım Uzmanı Doğan dan şok uyarı: Çok can yakabilir

Bu yükselişte, bankacılık hislerinin 2013 yılından bu yana ucuz olmasının etkisinin olduğunu düşünmediğini kaydeden Doğan, "Bankalar ucuzdu çünkü öz kaynak varlıkları eriyordu ve taşıdıkları riskler büyüktü. BU harekette ucuzluğun etkili olduğunu düşünmüyorum. Bir momentum hareketinden söz edilebilir" dedi. Vadeli işlemler ve açığa satış hareketlerinden söz edilebileceğini kaydeden Doğan,  vadeli piyasa ile spot piyasa arasında ciddi fiyat farkları oluştuğuna işaret etti.

Para sektör sektör geziyor

Sanayi endeksine de alımlar geldiğini kaydeden Doğan,  BIST'e gelen paranın zaman zaman sektörler arasında ve likiditesi güçlü şirket hisselerinde de gezdiğini söyledi. "Bu paranın zaman zaman gezdiğini görüyoruz. İçerde kalıyor ama sektör sektör geziyor. O nedenle hisse ya da sektör tercih edilirken endeksten bağımsız hareket etmek gerekiyor. Sektörel ayrışmalara, hisse bazlı ayrışmalara hazır olmak lazım" şeklinde konuşan Üzeyir Doğan,  gün içinde de volatilitenin de arttığını örneğin bankacılıkta 3 hisse yukarı giderken 3 hissenin ise negatif seyrettiğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön