02 / 05 / 2024

Yatırımcılar aman dikkat! İşte seçim sonrası dikkat çeken hisseler!

Yatırımcılar aman dikkat! İşte seçim sonrası dikkat çeken hisseler!

14 Mayıs tarihinde seçimlere giden Türkiye’nin sandığından 2. tur çıkarken, Borsa İstanbul seçim öncesindeki haftada göstermiş olduğu coşkulu yükseliş seyrini sonlandırdı...



Merakla beklenen 14 Mayıs seçimlerinden sonra ilk işlem gününde sert bir düşüş gösteren Borsa İstanbul, hisse bazlı ayrımlara da sahne olurken, dünkü gün içi seyirde de volatilitenin ağırlıklı olduğu bir hava hakimdi.

Borsa İstanbul, seçim öncesi yüzde 10’a yakın yükseldi

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yurt içi yatırımcının iştahında son haftalarda görülmüş olan bu artışın yanında, seçime yakın yabancıların artan ilgisiyle birlikte beklentilerin pozitif yönde geliştiği Borsa İstanbul, seçim öncesindeki hafta yüzde 10’a yakın bir yükseliş yaşarken, Anadolu Efes, İş Bankası, Koç Holding gibi hisselerde de yükseliş yüzde 20’yi geçmişti.

Yatırımcılar aman dikkat! İşte seçim sonrası dikkat çeken hisseler!

Yine verilen bilgilere göre, özellikle yabancı yatırımcının ilgisinin artmasının borsaya pozitif etkisinin hissedildiği haftada, yabancı yatırımcı oranı 5 Mayıs 2023 tarihinde yüzde 28,63 seviyelerindeyken, 12 Mayıs 2023 tarihli kapanışta yüzde 29,87’ye yükselmişti.

Yine verilen detaylara göre, 4400’lü seviyelerden toparlanarak psikolojik eşik değer olarak görülen 5000’e dayanan Borsa İstanbul, seçimlerden önceki son işlem günün 4800’lü seviyelerden kapattı. Yine verilen bilgiye göre, özellikle bazı hisse senetlerinde görülen sert yükselişlerin dışında bazı kağıtlar Borsa İstanbul ile olan korelasyonu sağlayamayarak değer kaybetmiş, Yayla Gıda, Fenerbahçe, Girişim Elektrik Sanayi şirketine ait paylar da yüzde 15’ten fazla düşmüştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön