17 / 05 / 2024

Yatırımcılar aman dikkat! İşte seçim sonrası dikkat çeken hisseler!

Yatırımcılar aman dikkat! İşte seçim sonrası dikkat çeken hisseler!

14 Mayıs tarihinde seçimlere giden Türkiye’nin sandığından 2. tur çıkarken, Borsa İstanbul seçim öncesindeki haftada göstermiş olduğu coşkulu yükseliş seyrini sonlandırdı...



Yabancılar seçimden sonra satışa geçti

Yine verilen detaylara göre, dünkü kapanış ile beraber de borsanın seçim sonrası çizdiği tablo, hisse bazlı ayrıldı. Merakla beklenen seçimlerden önceki son hafta hızlı bir biçimde yükselerek yatırımcısının yüzünü güldüren İş Bankası, Koç Holding, Akbank, Anadolu Efes, Coca-Cola gibi hisselerde sert düşüşler görülürken, seçimlerin öncesinde görece daha sakin bir seyir izleyen Flap Kongre, Avrupa Yatırım Holding, Emlak Konut gibi hisseler tavana yakın yerden kapattı. Özellikle seçim öncesinde politika değişikliği beklentisiyle banka ve holding hisselerini satın alan yatırımcılar seçimden sonra satışa geçti.

Yatırımcılar aman dikkat! İşte seçim sonrası dikkat çeken hisseler!

Kapanışla beraber geçtiğimiz hafta yüzde 31,17 yükseldi ve haftanın en iyisi olan İş Bankası yüzde 19’a yakın değer kaybederken, yüzde 26,68 ile yükselişte 2. sırada yer alan Koç Holding de seçimlerden sonra yüzde 17 değer kaybetti. Anadolu Efes’te İş Bankası’na paralel bir gerileme görülürken, Akbank’ın değerinde yüzde 18 düşüş yaşandı. Salı günkü kapanışla beraber Akbank, Anadolu Efes, İş Bankası hisselerinin aksi bir şekilde hareket eden Flap Kongre, Avrupa Yatırım Holding hisseleri yüzde 20’nin üzerinde değer kazanırken, Halk GYO, Koza Altın, Emlak Konut hisseleri de yüzde 13 değer kazandı.

Merkez Bankası'ndan TL'ye dönüşüm için yeni eşik!

Devlet Su İşleri sınavsız ve mülakatsız personel alımında tarih resmen belli oldu! Hemen açıklanan bu tarihe bakın!

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Kara: ‘Döviz rezervleri erimeye devam ediyor’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön