08 / 07 / 2024

Yatırımcılar coştu! Dolar iki gün sonra bu kadar olacak! Uzmanlar seçim sonrası doların hali açıkladılar!

Yatırımcılar coştu! Dolar iki gün sonra bu kadar olacak! Uzmanlar seçim sonrası doların hali açıkladılar!

Doların seçimden sonra ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından sıkı bir şekilde araştırılıyor. İşte uzmanlardan gelen tahminler!



SEÇİMDEN SONRA PİYASANIN DURUMU NE OLACAK?

Altın ve para piyasaları uzmanı olarak bilinen Hatice Kolçak seçimin ardından tahminlerini tek tek duyurdu. Yatırımcılara seslenen ve uyarılarda bulunan uzman isim piyasayı adeta alt üst etti. Uzman ekonomist elinde dolar ve altın olanları önemli bir konuda uyardı.

Önümüzdeki günlerde piyasada yaşanacaklara dair uyarıda bulundu. Geçtiğimiz gün açıklanan enflasyon verilerine dikkat çekti. Enflasyon oranlarının tüm piyasada etkili olacağının altını çizen uzman isim bu saatten sonra düşüşlerin kolay olmayacağını da ifade etti. Ünlü ekonomist, Seçimlere son 2 günün kalması ile birlikte kritik tahminler geldi.

Seçim sonrası olacaklara dair konuşan ekonomist Hatice Kolçak, seçimin ilk turunda önemli bir gelişme yaşanmayacağını söyledi. Ama seçimin ikinci tura kalınması ile beraber bazı gelişmelerin yaşanacağına dikkat çekti. Enflasyonda düşüşün yaşanması durumunda ons altın değerinin 2030 doların üzerine kadar çıkma olasılığının olduğunu duyurdu.

SEÇİMDEN SONRA DOLAR NE OLUR?

Ekonomist Ali Ağaoğlu ile gazeteci Hakan Güldağ'ın programında piyasaya dair bir değerlendirme yaptı. Seçimin ardından dolar ne olur sorusunun cevabını yatırımcılar ile paylaştılar. Doların olması gerektiği yerlere dair açıklamalarda bulunan FED ve ECB faiz artırımları ile birlikte emtia piyasalarına da açıklama yaptı.

Günümüzden bir buçuk yıl öncesine değinen ekonomist Ali Ağaoğlu, ciddi bir sorun haline geleceğini o zamandan dile getirmişti. Ağaoğlu, "İleride daha da küçük şirketlere bir geçiş olacak onları etkileyecek. Nedeni ben büyük rakamlı akreditiflerle uğraşırken bulamıyorsam, ki onlar uluslararası bankaların sevdiği rakamlardı, diğerleri küçük olduğu zaman bölmeniz gerekmektedir, daha küçük parçalara ayırmanız gerekiyor diye konuştu. Sıkıntı devam ederse, ödeme sistemlerinde sorunlarla karşılaşıyor olabiliriz büyük ihtimalle oluruz” ifadelerine yer verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön