28 / 04 / 2024

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, yeni hükümetin Ortodoks politikalara dönüş sinyalinin yatırımcılar tarafından pozitif karşılandığını ifade etti. Ulu, “Türkiye bir süredir yatırımcıların radarında. Bu ilginin devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.



Dünyanın 152 ülkesinde 688 kentte 328 bin çalışan ile faaliyetine devam eden PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye’de 1981’den bugüne kadar faaliyet gösteriyor.

dunya.com'un haberine göre, 2 bin 600 personeli olan firma Eskişehir’de yeni bir ofis açtı. İlk etapta 150 çalışan ile yola koyulan PwC Türkiye Eskişehir ofisinde bu sayının kısa süre içinde 300 orta ve uzun vadede 500 olması amaçlanıyor. PwC Türkiye, İstanbul’dan sonraki 2’nci büyük lokasyonu durumundaki Eskişehir ofisinden Avrupa’ya hizmet ihracı da gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun

Açılışta konuşma yapan PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, Türkiye’nin çok büyük bir yatırım potansiyelinin bulunduğunu ve Türkiye’ye yatırımcı ilgisinin son zamanlarda arttığını ifade etti. Bir asırdır Türkiye’de olan büyük yabancı markalar olduğunu aktaran Cenk Ulu, “Bu markalar Türkiye’den bir günde vazgeçmez. Türkiye’yi tanıyan firmalar mevcut yatırımlarını sürdürür. Türkiye’ye yatırım ilgisi bir süredir var. Çin’e alternatif arayan firmalar için Türkiye önemli bir aktör olarak ön plana çıkıyor. Türkiye’nin bir yandan sanayi üretim kapasitesi bir yandan lojistik altyapısı ve bir yandan da bulunduğu konumu itibarıyla alternatif olma konumu fazlasıyla güçlü” dedi.

Peki, Cenk Ulu konuya ilişkin başka neler söyledi? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön