09 / 05 / 2024

Yatırımcılar seçim öncesinde hangi fonlarda demir attı? İşte en favori yatırım fonları!

Yatırımcılar seçim öncesinde hangi fonlarda demir attı? İşte en favori yatırım fonları!

Piyasalar seçimlere odaklanırken, yatırımcılar da seçim belirsizliği nedeniyle herhangi bir risk almamak için kendilerini güvende hissedecekleri şekilde pozisyonlarını aldı. Peki, şu anda yatırım fonları dünyasında neler oluyor? Yatırımcılar hangi fonları tercih ediyor? İşte uzmanından yanıtları…



DÖVİZ İÇERİKLİ FONLAR GÖZDE

Yatırımcılar seçim öncesinde hangi fonlarda demir attı? İşte en favori yatırım fonları!

Duygu, köşesinde; daha riski fonlarda ise iki ana temanın ön planda olduğunu vurgulayarak daha çok döviz içerikli serbest döviz fonlarının ve altın başta olmak üzere kıymetli madenlere yatırım yapan fonların tercih edildiğini dile getirdi. Döviz fonlarda yoğunlaşan talebin özellikle seçim öncesinde portföyünde döviz ağırlığını artırmak isteyen yatırımcılardan kaynaklandığını kaydeden Duygu,  içeriğinde döviz mevduat/ters repo ve katılım döviz hesabı içeren serbest döviz fonlarda son dönemde yatırımcı adedi ve para girişi tarafında artış olduğuna dikkat çekti.

Bu fonlarda döviz ya da Türk Lirası bazlı girişin mümkün olduğunun altını çizerek döviz bazlı giriş yapanların DTH üzerinde getiri hedeflediğini yazan Duygu, Türk Lirası bazlı giriş yapanların ise döviz alım satımındaki marja takılmadan daha az riskle dolar veya euroya yatırımı hedeflediğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön