19 / 05 / 2024

Yaz tatiliniz zehir olmasın! Tatile çıkacaklar dijital güvenliğe dikkat!

Yaz tatiliniz zehir olmasın! Tatile çıkacaklar dijital güvenliğe dikkat!

Bilişim uzmanları tatile çıkacakları siber saldırılara karşı uyarıyor. Uzmanlar, kimlik hırsızlığı saldırılarına maruz kalmamak için özellikle bilgisayar, telefon ve tablet gibi akıllı cihazları kullanırken dikkat edilmesi gereken kuralları açıkladı.



KASADA SAKLAYIN!

 Akkoyunlu, diğer tavsiyelerini şöyle aktardı:

  • “Otelden dışarı çıktığınız zamanlarda cihazının güvenliği ve veri hırsızlığını önlemek açısından bilgisayar, usb bellek ve harici sabit diskler gibi cihazları mutlaka otelinizde kasa gibi güvenlikli bir yerde muhafaza edin.
  • Siber saldırıların önüne geçmek ve siber saldırganların herkese açık olarak cihazınıza bağlanmasını önlemek için cihazınızda otomatik Bluetooth bağlantısını devre dışı bırakmaya özen gösterin.
  • Kişisel olarak paylaşmış olduğunuz bilgileri saldırganlar arkadaşlarınızı ve ailenizi dolandırmak için kullanabilir. Bu yüzden çok dikkatli olmakta yarar var. Bu tip tehlikelere karşı aktiviteleriniz ve konumunuz hakkında sosyal medya platformlarında paylaşım yaparken çok dikkatli olun.
  • Çocuklarınız ile birlikte tatile çıktıysanız internet geçmişlerine ara sıra göz atarak yaşına uygun olmayan bir içerik ile maruz kalıp kalmadığını kontrol edin.
  • Çocuklarınıza mutlaka bilgisayar, tablet ve akıllı telefon kullanımı ile ilgili kurallar koyun.
  • Çocuklarınıza uygulamaları indirirken dikkatli olması konusunda tavsiyelerde bulunun. Bazı uygulamalar, ücretli hatlara mesaj gönderen veya saldırgan reklam yazılımları içerebilir.”

Geri Dön