01 / 05 / 2024

Yeni KDV indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeni KDV indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Para Dergisi köşe yazarı Talha Apak, köşesinde yeni KDV indirimin konut teslimlerini nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Talha Apak'ın o yazısı... 



Talha Apak, 1 Nisan 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde KDV oranlarında yapılan önemli değişikliklerin ilk sırasında konut teslimlerinde uygulanacak KDV oranlarının geldiğini belirtti. Bu kapsamda KDV indirimi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Yeni KDV indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında rezerv yapı alanı ve riskli alan olarak belirlenen yerler ile riskli yapıların bulunduğu yerlerde dönüşüm projeleri çerçevesinde yapılan konutların net alanının

150 metrekareye kadar olan bölümü için KDV oranının yüzde 1 olmasına karar verildi.

-Normal konutların net alanının 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı yüzde 8 olarak uygulanacak. (150 m2'yi aşan konutlar da ise ilk 150m2’si için yüzde 8, aşan kısmı için yüzde 18 uygulanacak.)

Yeni KDV indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

-Arsa ve arazi teslimleri kapsamında KDV oranı da yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülecek.

-Bu karar kapsamında, yürürlük tarihinden önce yapı ruhsatı alınan ya da kamu kurum ve kuruluşları ile bunların iştiraklerince ihalesi gerçekleştirilen projeler çerçevesinde yapılan daireler için eski hükümlerin uygulanacak.

Ev alacaklar dikkat! Yeni KDV düzenlemesi ile neler değişti? 

28 ilde 472 kamu arazisi KDV'den muaf seçeneğiyle satışta! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde 24 ay taksit fırsatı!

Yeni KDV düzenlemesiyle ev almak zorlaşıyor!


Geri Dön