04 / 05 / 2024

Yeni zamlı maaşlar ile ilgili flaş ayrıntılar! Beş soruda tüm detaylarıyla!

Yeni zamlı maaşlar ile ilgili flaş ayrıntılar! Beş soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca emekli ve memurların zamlı maaşları ödenmeye başladı. Herkesin merak ettiği ilave zamlarla ilgili yasa henüz yürürlüğe girmediği için artışların ilk adımı maaşlara yansıtıldı. İkinci ödemeler ise yasa çıktıktan sonra yapılacağı belirtildi.



4- İlave zamlar maaşların içinde olacak mı?

Memurlar için yapılan 2.5 puanlık artış ve emeklilere yapılan 2.500 TL taban maaş uygulaması
için yasa tasarısı Meclis'te bulunuyor.
Bu yasa çıkmadan maaşlar yatırılırsa sadece belirlenen artışlar yansıyacak. Yani SSK ve Bağ- Kur emeklileri için yüzde 25.47, memurlar ve memur emeklileri için yüzde 27.91 oranında zamlar yatırılacak.

Memurlar ve memur emeklileri için 2.5 puanlık artış diğer emekliler için ise 2.500 TL taban maaş için yapılacak seyyanen artış bu ödemelerin içinde olmayacak. Daha sonra bu ilave artışlar maaşlara eklenecek. Burada bir hak kaybı olmayacak.

Yeni zamlı maaşlar ile ilgili flaş ayrıntılar! Beş soruda tüm detaylarıyla! 

5) Eşten ve anne babadan maaş alanlar nasıl hesaplanacak?

Eşinden dolayı maaş alan SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 25.47, Emekli Sandığı'ndakiler yüzde 30.95 zam alacak. Alt sınır aylığındaki 2 bin 500 lira sınırı ise dosya bazında uygulanacak. Ölen sigortalıdan dolayı dul veya yetim aylığı alanlar, bu uygulamadan hisseleri oranında yararlanacak.

Örneğin; yüzde 50 hissesi olan dul eşin ölüm aylığı bin 250 liradan, yüzde 75 hissesi olan dul eşin ölüm aylığı da bin 875 liradan az olamayacak. Örneğin SSK'dan yüzde 50 oranında ölüm aylığı alan ve eline 750 lira geçen kişiye, önce yüzde 25.47 (750 x % 25 = 941) zam yansıtılacak. 941 liralık aylık ödemesi 309 lira ilave ödemeyle bin 250 liraya tamamlanacak.

Emekli ve memur maaşlarında rekor yükseliş! Maaşlarda 1.458 lira artış oldu!

Ne kadar emekli maaşı alırım? SGK 4A, 4B ve 4C maaş hesaplaması!

Altında büyük fırtına geliyor!

Dolar/TL atak yaptı! Bugün dolar ne kadar?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Avrupa Birliği'nde kripto para madenciliğine yönelik yasaklar kapıda!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön