16 / 05 / 2024

Yeniden Sağlık Bakanı seçilen Fahrettin Koca kimdir? Fahrettin Koca kaç yaşında, nereli?

Yeniden Sağlık Bakanı seçilen Fahrettin Koca kimdir? Fahrettin Koca kaç yaşında, nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı olarak Fahrettin Koca'yı yeniden görevlendirdi. Peki, Fahrettin Koca kimdir? İşte detaylar...



SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

NTV'de yer alan detaylara göre, 1965 yılında Konya ilinde doğan Fahrettin Koca, ilk ve orta öğrenimini doğduğu kentte tamamladı.

Koca, lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi'nde tamamlarken üniveriteyi ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'de 1988'de tamamlayarak tıp doktoru unvanını kazandı.

İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda yaparak 1995 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Fahrettin Koca, farklı sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerini üstlendi.

Fahrettin Koca, kurduğu ve başkanlığını devam ettirdiği sağlık kurumlarında Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm politikaları kapsamında önemli atılımlara imza attı.

Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın' (TESA) Kurucu Başkanı olan Dr. Fahrettin Koca, vakıf aracılığıyla 1997'da Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi'ni kurdu. 

Öte yandan Koca, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığı ve Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

10 Temmuz 2018'de Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca, dün açıklanan yeni kabinede de bu görevine devam edecek.

İngilizce bilen Bakan Koca, evli ve dört çocuk babasıdır.

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 


Geri Dön