29 / 04 / 2024

Yenişehir'deki serbest bölgelerde hangi ülkeler yer alacak?

Yenişehir'deki serbest bölgelerde hangi ülkeler yer alacak?

453 milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Yenişehir'de serbest bölgeler de yer alacak. Yeni Şehir'deki serbest bölgelerin alt katları restoran ve üst katları home ofislerden oluşacak.



Yenişehir'deki serbest bölgelerde hangi ülkeler yer alacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yeni Şehir'de havalimanı, yollar, imar parselleri, konutlar, yeşil alan bulunacak. 


2.4 milyon kişinin yer alacağı proje; 50 milyar liralık yatırım bedeli ile inşa edilecek. Projede 10 köprü, teras evler, villalar, yüksek kısımlarda 100 metre aralıklarla 460 gökdelen, 210 bin araçlık otopark, marinalar, otel, kültür merkezi, apartmanlar ile 8 şeritli yollar yer alacak. 


Yenişehir'de;

167 milyon metrekare imar parsel alanı, 

146 metrekare yeşil alan, 

108 milyon metrekare yollar,

78 milyon metrekare havalimanı olacak. 


Yenişehir'deki serbest bölgelerde hangi ülkeler yer alacak?

Yenişehir'deki serbest bölgelerde hangi ülkeler yer alacak sorusunun yanıtı Japonya, Çin, Hindistan, Fransa, Tayland, Türkiye, Almanya, Amerika, İtalya, Brezilya, İran ve İspanya olarak belirlendi. 


Kanal'ın haliçlerinde inşa edilecek kısımlarda restoranlar ve home ofisler yer alacak. Her serbest bölge o ülkenin vatandaşı tarafından işletilecek. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız



Yenişehir deki serbest bölgelerde hangi ülkeler yer alacak?


Geri Dön