29 / 04 / 2024

Yenişehir'deki serbest bölgelerde neler bulunacak?

Yenişehir'deki serbest bölgelerde neler bulunacak?

50 milyar liralık yatırım bedeli ile yükselecek olan Yeni Şehir projesi kapsamında serbest bölgeler yer alacak. Bu bölgelerin işletmesi de o ülkenin vatandaşları tarafından yapılacak...



Yenişehir'deki serbest bölgelerde neler bulunacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. Toplam 2.4 milyon kişinin yaşayacağı Yeni Şehir projesi, 50 milyar liralık yatırım bedeli ile yükselecek. 


167 milyon metrekare imar parsel alanından meydana gelecek projede 453 milyon metrekare alan bulunacak. 8 şeritli yolların yer alacağı projede 108 milyon metrekare yollara ayrılmış olacak. 


Projede 78 milyon metrekare havalimanına ve 146 milyon metrekare yeşil alana ayrılmış durumda. Projede  villalar, 210 bin araçlık otopark, marinalar, 460 gökdelen, apartmanlar, teras evler,otel, kültür merkezi ve 10 köprü bulunacak. 


Yenişehir'deki serbest bölgelerde neler bulunacak?

Yenişehir'deki serbest bölgelerde neler bulunacak sorusunun yanıtı şu şekilde; serbest bölgelerin alt katlarında restoranlar ve üst katlarında ise home ofisler yer alacak. 


Kanal'ın haliçlerinde olacak serbest bölgeler o ülkelerin vatandaşları tarafından işletilecek. Serbest bölge ülkeleri arasında Almanya, Amerika, Japonya, Tayland, İtalya, Brezilya, İran, Türkiye, Çin, Hindistan, İspanya ve Fransa yer alıyor. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız



Yenişehir deki serbest bölgelerde neler bulunacak?


Geri Dön