16 / 05 / 2024

Yıl sonu yaklaşırken uzmanlardan, borsadaki yatırımcılara çok önemli uyarı!

Yıl sonu yaklaşırken uzmanlardan, borsadaki yatırımcılara çok önemli uyarı!

Borsada bir süredir işleri yolunda giden yatırımcılara uzmanlardan, “Özellikle yılın bu son günleri için dikkatli olun” uyarısı geldi.



27 Aralık günü içinse tahminde bulunan analistler yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını öngördü.

Analistler, yurt dışında ise Amerika Birleşik Devletleri'nde toptan stoklar, Richmond Fed sanayi endeksi, Çin'de sanayi karlılıkları ile Japonya’da da işsizlik oranının öne çıkacağını bilridi

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.550 seviyesinin direnç, 5.400 ve 5.340 puanın destek konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Avrupa'da ise birçok ülke piyasasında Noel tatili dolayısıyla işlem yapılmıyor. Asya tarafında ise Hong Kong piyasalarında tatil dolayısıyla işlem gerçekleştirilmezken, açık olan ülke borsalarında zayıf işlem hacmiyle birlikte yükseliş eğilimi öne çıkıyor.

Çin'de ise Covid-19 salgınıyla ilgili haberler piyasalar üzerinde etkili olurken, Japonya'da para politikasındaki olası değişim tartışmaları gündemin odağındaki yerini koruyor.

2023 yılında hangi yatırım aracı kazanç sağlayacak? Altın, dolar, borsa... Uzman isimler peş peşe açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön