29 / 04 / 2024

Yıllardır dışarıya akan para bütçede kalacak! 200 ton üretim kapasitesi var

Yıllardır dışarıya akan para bütçede kalacak! 200 ton üretim kapasitesi var

Türk savunma sanayisindeki yerliye dönüş çalışmaları kapsamında üretilen enerjetik malzemelerle doldurulan nüfuz edici yeni bombalar Türk Hava Kuvvetlerinin kullanımına sunulmaya başlandı. Savunma sanayisinde kritik alanlardaki yurt dışına bağımlılığı sonlandırmaya ilişkin çalışmalarda yeni başarı e



Yerli malzemeler ve milli teknolojiler kullanılarak 1 yıl gibi çok kısa bir sürede kurulan ve geçen yıl faaliyete başlayan Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi'nde, üretimi yapılan, zaman zaman temininde güçlükler çıkarılan yüksek etkili patlayıcılarda (mühimmat), roket başlıklarında ve kompozit roket yakıtlarında ham madde olarak kullanılan HMX, RDX ve CMX gibi kimyasalların üretimine başlandı. 

Türkiye sanayisi bu sayede yeni nesil patlayıcı üretim kabiliyetinde de önemli adım attı.

FABRİKANIN YILLIK 200 TON ÜRETİM KAPASİTESİ BULUNUYOR

Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE AŞ), yerli olarak üretimi yapılan enerjetik malzemelerle doldurulan nüfuz edici bombaların teslimatına da bu ay başladı. Söz konusu şirket, Hava Kuvvetlerine kısa sürede 100'den fazla roket teslimatı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açılışı yapılan tesis, 25 milyon dolarlık yatırımla kuruldu ve yıllık 200 ton üretim kapasitesine sahip.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön