17 / 05 / 2024

Yıllardır dışarıya akan para bütçede kalacak! 200 ton üretim kapasitesi var

Yıllardır dışarıya akan para bütçede kalacak! 200 ton üretim kapasitesi var

Türk savunma sanayisindeki yerliye dönüş çalışmaları kapsamında üretilen enerjetik malzemelerle doldurulan nüfuz edici yeni bombalar Türk Hava Kuvvetlerinin kullanımına sunulmaya başlandı. Savunma sanayisinde kritik alanlardaki yurt dışına bağımlılığı sonlandırmaya ilişkin çalışmalarda yeni başarı e



NÜFUZ EDİCİ BOMBA

Türkiye'de yerli kaynaklarla üretilen ilk beton delici mühimmat olma özelliği taşıyan bu "nüfuz edici bomba", MKE AŞ tarafından üretilecek. "Sığınak delen" olarak da adlandırılan nüfuz edici bomba yer üstü ve altındaki hedeflere yönelik kullanılmak üzere tasarlandı ve ardışık delici harp başlığı teknolojisiyle görev yapıyor.

Nüfuz edici bomba, düşük çarpma hızlarında ve açılarında bile yüksek delme kabiliyeti, ön delici tasarımda kullanılan önceden şekillendirilmiş bölümleriyle ikincil hedeflere karşı yüksek etkinliği, programlanabilir ateşleme zamanları, farklı hedef tiplerine karşı kullanılabilme özellikleriyle farklı güdüm kitleriyle kullanılabiliyor. 

Ayrıca bomba, mühimmat depoları, sığınaklar, yer altı petrokimya depoları, uçak hangarları, komuta kontrol merkezleri, barajlar, köprüler, uçak pistleri, kritik binalar, alan hedefleri, radar antenleri, sabit füze bataryaları, endüstriyel tesisler ve park halindeki uçaklar gibi hedef ve tehditlere karşı etkinlik sağlayabiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön