07 / 05 / 2024

Yıllık izin sezonu açıldı. Yıllık izinden hangi günler düşüyor. Hangi günler yıllık izine dahil değil?

Yıllık izin sezonu açıldı. Yıllık izinden hangi günler düşüyor. Hangi günler yıllık izine dahil değil?

Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu da açılırken, çalışanlar yıllık izinlerini kullanmaya başladı. Peki, yıllık izinlerde dikkat edilmesi gereken konular neler? İş yerinizden yıllık izin alırken hangi günleri yıllık izninize dahil etmemelisiniz? Tüm detaylar bu haberde.



CUMARTESİ GÜNÜ YILLIK İZNE DAHİL Mİ?

Ayrıca cumartesi günlerinin yıllık izin süresinden düşülüp düşülmeyeceği, cumartesi gününün niteliğine göre de değerlendirilmektedir. Cumartesi günü aslında hafta tatili olmadığı gibi genel tatil günü de değildir. Dolayısıyla cumartesi günleri yıllık izin süresinden düşülür. Cumartesi günü mevcut işyerinde çalışılıyor olsa da, olmasa da yıllık izin süresinden düşülür.

Haftalık 45 saatlik çalışmayı işveren haftanın çalışılan altı gününe günde 7.5 saat şeklide bölebileceği gibi, beş gününe 9’ar saat olarak da bölebilir. Haftanın 6 günü 7.5 saat çalışılan bir işletmede cumartesi günü de fiilen çalışma yapılır. Ancak haftanın 5 günü 9 saat çalışılan bir işyerinde cumartesi günü fiilen çalışılmasa da cumartesi gününün çalışma süresi haftanın diğer günlerine dağıtıldığı için aslında cumartesi günü de çalışma günü sayılır.


Geri Dön