29 / 04 / 2024

Yok böyle bir tahsilat! Satıcılar darphane gibi çalıştı

Yok böyle bir tahsilat! Satıcılar darphane gibi çalıştı

Otomobilden alınan ÖTV'de hükümet 2022 yılı başında 72,1 milyar tahsilat hedefi koyarken Temmuz ayında bu rakamı 142,1 milyar TL'ye çıkarmıştı. Gerçekleşen tahsilat hedefi hayli aştı!



Otomobilden alınan Özel Tüketim Vergisi  (ÖTV) Vergi Hedefinin 2022 yılının başında 72.1 milyar iken, ek bütçe ile Temmuz ayında tahsilat hedefinin 142.1 milyara çıkartıldığına ifade eden EBS Danışmanlık İmtiyaz Sahibi Erol Şahin, "Görülüyor ki kur ve enflasyona güvenen hükümet yıl sonu itibari ile hedefi yüzde 117 oranında yakalamış. Sonuçta dünyanın en yüksek otomotiv vergisini hala bu halk ödüyor" ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön