28 / 04 / 2024

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

Türkiye'de son iki senede kira ve ev fiyatları uçtu. Bu konuda harekete geçen hükümet yürürlüğe girecek birçok konu için harekete geçti. Bakan Mehmet Şimşek, fahiş kira ve konut fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.



Türkiye'de yaklaşık son iki yıldır yaşanan yüksek enflasyon sorunu, emlak piyasasını derinden etkiledi. Fahiş oranda aniden artan kira ve satılık ev fiyatları, barınma krizini beraberinde getirdi. Ayrıca Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan ve 11 kenti etkileyen depremdeki büyük yıkımda konut fiyatlarının artmasına neden oldu.

Hal böyle olunca ev almak hayal oldu, kiralar aldı başını gitti. Vatandaşlar dert yanarken hükümet ise soruna çözüm bulmak için harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fahiş kira ve ev fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri tek tek anlattı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksel kira ve ev fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri açıkladı.

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

FAHİŞ KİRA SORUNU NASIL VE NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?

Sabah'ta yer alan habere göre, temel amacın ülkenin kalkınma sürecini hızlandırmak olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, "Temel amacımız, ülkemizin kalkınma sürecini hızlandırmak, küresel değer zincirlerinde yükselmek, dünya ticaretinden daha fazla pay almak ve vatandaşlarımızın refahını artırmaktır" dedi.

Hedeflerine, teşebbüs hürriyeti ve dışa açık serbest piyasa ekonomisi ilkelerini benimseyen bir anlayışla ilerlediklerini söyleyen Bakan Şimşek, dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağının altını çizdi. Konuya ilişkin Bakan Şimşek, "Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek üzere, konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine dair yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır" diye konuştu.

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

"ÖNLEMLER ENFLASYONU GERİLETECEK"

Bakan Şimşek, "Yatırım ve istihdam artışı için öngörülebilirlik, güven ve makro finansal istikrarın varlığı önem arz etmektedir" diye konunun altını çizerek, "Bu kapsamda ilk aşamada fiyat istikrarı, finansal istikrar, cari denge ve bütçe disiplinine yönelik tedbirler alınmıştır" dedi.

Para politikasında rasyonelleşmeye yönelik adımlar atıldığını söyleyen bakan Şimşek, "Katma değer ve verimlilik artışı sağlayacak kapsamlı yapısal reformlar, Orta Vadeli Programı ile açıklanmıştır" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek son olarak, "Uyguladığımız tüm politikalar ile mal ve hizmet piyasalarında dengesizliklerin azalacağını, finansal piyasalarda istikrarın pekişeceğini ve enflasyonun gerileyeceğini öngörüyoruz." diye kaydetti.

İş Bankası yeni kampanyası için düğmeye bastı! Tam 600 TL indirim yapılacak!

SON DAKİKA! Tam 3 maaş birden alabilirsiniz: 1 Ekim 2008 tarihine dikkat!

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...


Geri Dön