14 / 05 / 2024

Yüksek su faturaları nasıl düşer? İşte yüklü su faturasını indirecek yöntemler...

Yüksek su faturaları nasıl düşer? İşte yüklü su faturasını indirecek yöntemler...

Son zamların arından su faturaları bütçeyi zorlayabiliyor. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, giderleri azaltmanın yolları araştırılıyor.



MUSLUKLARI KONTROL EDİN!

Musluklarınızın damlatıp damlatmadığına mutlaka bakın. Damlatan muslukları kısa sürede tamir ettirin aksi halde faturalarınız yüksek gelmeye devam edecektir.

Muslukların altındaki vanaları sıkabilir ya da musluk başlıklarınıza perlatör takabilirsiniz. Böylece akan suda yüzde 50 tasarruf edersiniz.

BANYODA GEÇİRİLEN SÜREYE DİKKAT EDİN!

Suyu en çok banyoda harcıyoruz. Bu sebeple tuvalet ve banyoda geçirilen süreye dikkat edilmeli. Öncelikle tuvalet rezervuarının sızdırmadığında emin olunmalı. Eğer sızdırma olursa günde 700 litreye kadar su sarfiyatına neden olabilir. Ayrıca tuvalet rezervuarının küçük hacimli olanla değiştirilmesi de faturaların azalmasına yardımcı olabilir.

DUŞTA SUYU AÇIK BIRAKMAYIN!

Duşta keselenirken suyu açık bırakmak, uzun vadede çokça su israfına sebep olur ve su faturanız yüksek gelir. Duşta geçirdiğiniz süreyi azaltmak, sabunlanırken suyu açmamak faturalarınızı düşürür.

EL SABUNLARKEN MUSLUĞU AÇIK BIRAKMAYIN!

El, yüz yıkarken ya da tıraş olurken musluğu kapatmaya özen göstermek gerekiyor. Bu durumlar faturanızı kabarttığı gibi, en önemli kaynakların başında gelen suyun da boşa harcanmasına sebep olur. 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön