16 / 05 / 2024

Yumurtada kanserojen madde iddiası ortalığı ayaklandırdı!

Yumurtada kanserojen madde iddiası ortalığı ayaklandırdı!

Tayvan’a ihraç edilen yumurtaların bir partisinde kanserojen maddenin tespit edildiğine ilişkin iddialar tepkilere yol açtı. Sektör yetkilileri nitrofuran adlı maddenin satışının 20 yıldır yasak olduğunu belirterek konunun araştırılarak sonuçlarının kamuoyuna açıklanacağını belirtti.



Tayvan'ın Türkiye'den aldığı yumurtalarda kanserojen madde tespit edildiğine ilişkin iddiaları sektörü hareketlendirdi. Tayvan, önceki gün Türkiye'den ithal edilen yumurtalarda kanserojen madde bulunduğunu ve tazminat talep edileceğini kamuoyuna açıklamıştı.

Tayvan Gıda ve İlaç Dairesi, sınırda gerçekleştirilen kontroller sırasında, Türkiye'den ithal edilen 127 ton yumurtada, ‘nitrofuran’ adı verilen kanserojen madde bulunduğunu açıklamıştı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, yumurta ihracatı öncesinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çok ciddi kontrollerin gerçekleştirildiğine işaret ederek bu antibiyotiğin satışının 20 yılı aşkın bir süredir yasak olduğuna dikkat çekti.

KONUYU ARAŞTIRIYORUZ

Sektör olarak bu antibiyotiğin nereden bulunduğunun araştırılmasını talep eden Bedri Girit, Tarım ve Orman Bakanlığı ve sektördeki teknik arkadaşların konuyu araştırdığını ve gerekli incelemelerin yapılacağını söyledi. Girit, araştırma sonuçlarını şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydederek sektörün ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldığına değindi.

Girit, konunun takipçisi olacaklarının altını çizerek, yanlış yapanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurgularken, “İçimizde bulunan çürük yumurtalar varsa ayıklansın” diye tepkisini ortaya koydu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön