01 / 05 / 2024

Yurt dışındaki Türk vatandaşlar için YUVAM hesabı!

Yurt dışındaki Türk vatandaşlar için YUVAM hesabı!

Korumalı mevduat hesaplarında yeni düzenleme yapıldı: Gurbetçilerin dövizleri Merkez Bankası'nda bozdurularak 'YUVAM' hesabına aktarılacak.



 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Yurtdışında Yerleşen Vatandaşların Mevduat ve Katılma Sistemi (YUVAM) Hesaplarına İlişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yurt dışında yaşayan vatandaşların dövizleri Merkez Bankası tarafından satın alınarak Yabancılar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) Hesabına aktarılması hükme bağlandı.

Buna göre, YUVAM hesaplarının vadeleri ve bu hesaplara çevrilen döviz tutarları üzerinden anaparaya verilecek ek getiri oranları Merkez Bankasınca yayımlanacak usul ve esaslara göre belirlenecektir. Ek gelir, anaparanın yabancı para cinsinden Türk Lirası karşılığı üzerinden hesaplanacak ve Türk Lirası olarak ödenecektir.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön