21 / 05 / 2024

Yurt dışındaki Türk vatandaşlar için YUVAM hesabı!

Yurt dışındaki Türk vatandaşlar için YUVAM hesabı!

Korumalı mevduat hesaplarında yeni düzenleme yapıldı: Gurbetçilerin dövizleri Merkez Bankası'nda bozdurularak 'YUVAM' hesabına aktarılacak.



Sputniknews'de yer alan habere göre;  Söz konusu hesap, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesap bakiyeleri ile yurt dışında ikamet eden vatandaşların döviz katılma fonu hesap bakiyeleri kur üzerinden Türk Lirası'na çevrilerek açılabilir. Dönüştürme kuru, dövizin Türk Lirası'na çevrildiği gün Merkez Bankası tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen döviz alış kuru esas alınacaktır.

  Yurt dışındaki Türk vatandaşlar için YUVAM hesabı!  

Bankanın mevduat hesabına uygulayacağı faiz oranı, Merkez Bankasınca belirlenen bir haftalık repo ihale oranının altında olamaz. Katılım hesabına sağlanacak gelirin, Merkez Bankasının katılım bankaları ile açık piyasa işlemleri kapsamında verdiği bir haftalık yeniden satış vaadinde yer alan maliyetten düşük olması durumunda katılım bankası, farkı katılım bankacılığı prensipleri çerçevesinde karşılamaktadır. Ödenmeyen kısım için Merkez Bankası tarafından herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön