22 / 05 / 2024

yurt dışındaki vatandaşlar için hesap

yurt dışındaki vatandaşlar için hesap

Korumalı mevduat hesaplarında yeni düzenleme yapıldı: Gurbetçilerin dövizleri Merkez Bankası'nda bozdurularak 'YUVAM' hesabına aktarılacak.

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı? İşte İngiltere'de 20 milyon TL'ye satılan devasa evler...

Son zamanlarda Türkiye'de uçuşa geçen konut fiyatları sebebiyle, yurt dışındaki evlerin fiyatları sık sık gündem oluyor. Peki Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı?

Yurt dışından konut alan Türklerin radarındaki 6 ülke!

Türk yatırımcılar yönünü yurt dışına çevirirken, Türklerin en çok konut aldığı 6 ülke de belli oldu. İşte o ülkeler...

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Türkiye'de ev sahibine düşman anlayış değişmezse, gayrimenkulde yurt dışına kaçış devam eder!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, resmi X sosyal medya hesabından Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları ile ilgili bir paylaşım yaptı ve bu kaçışın sürebileceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ucuz uçak bileti kampanyası! Yurt dışına gidecekler dikkat!

Yurt dışına gidecek vatandaşlar gezginler ve iş insanları için ucuza uçak bileti kampanyası başladığı duyuruldu. Biletbayisi, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülkeler için uygun fiyatı olan uçak bileti fırsatlarını sunmaktadır. Ucuza uçak bileti kampanyası detayları neler?

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Aile bütçelerinde kira, faturalar ve gıdanın ağırlığı düştü mü? Vatandaşlar tepkili!

Enflasyon sepetinde yapılan güncelleme ile beraber gıda ve konutun ağırlığı düşürüldü. Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. Peki vatandaşlar ne dedi? İşte sosyal medyadan verilen o yanıtlar...

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

yurt dışındaki vatandaşlar için hesap Haberi

yurt dışındaki vatandaşlar için hesap

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Yurtdışında Yerleşen Vatandaşların Mevduat ve Katılma Sistemi (YUVAM) Hesaplarına İlişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yurt dışında yaşayan vatandaşların dövizleri Merkez Bankası tarafından satın alınarak Yabancılar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) Hesabına aktarılması hükme bağlandı.

Buna göre, YUVAM hesaplarının vadeleri ve bu hesaplara çevrilen döviz tutarları üzerinden anaparaya verilecek ek getiri oranları Merkez Bankasınca yayımlanacak usul ve esaslara göre belirlenecektir. Ek gelir, anaparanın yabancı para cinsinden Türk Lirası karşılığı üzerinden hesaplanacak ve Türk Lirası olarak ödenecektir.

 

Sputniknews'de yer alan habere göre;  Söz konusu hesap, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesap bakiyeleri ile yurt dışında ikamet eden vatandaşların döviz katılma fonu hesap bakiyeleri kur üzerinden Türk Lirası'na çevrilerek açılabilir. Dönüştürme kuru, dövizin Türk...