06 / 05 / 2024

Zamlı bayram ikramiyeleri kimlere verilecek, EYT'liler alacak mı? 3 bin TL ikramiye bekleyenler hemen bakın!

Zamlı bayram ikramiyeleri kimlere verilecek, EYT'liler alacak mı? 3 bin TL ikramiye bekleyenler hemen bakın!

Pek çok kişi zamlı bayram ikramiyesinin kimlere verileceğini merak ediyor. Peki Peki zamlı bayram ikramiyesinden kimler, nasıl yararlanacak? İşte tek tek açıklanan o detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde de emekli vatandaşların bayram ikramiyelerinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltileceği duyurulmuştu. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ikramiye zammına ilişkin önce yasal düzenlemeler yapılacak. Peki 3 bin TL'ye çıkartılan zamlı bayram ikramiyesinden kimler, nasıl faydalanacak? 

Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç bugünkü yazısında zamlı bayram ikramiyelerini kaleme aldı. işte Ahmet Kıvanç'ın o yazısı...

Emekli vatandaşlara ilk kez 2018'de 1.000 Türk Lirası şeklinde ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi 2021'de 1.100 TL’ye, geçen sene bayram öncesi de 2 bin TL'ye yükseltilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram ikramiyelerinin  bin TL'ye çıkartılacağını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre emekli vatandaşlar zamlı bayram ikramiyesini Ramazan Bayramı’nda almaya başlayacak.

Emekli vatandaşlara Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen bayram ikramiyelerinin artırılması için yasal düzenlemeler yapılacak. 

Zamlı bayram ikramiyeleri kimlere verilecek, EYT liler alacak mı? 3 bin TL ikramiye bekleyenler hemen bakın!

MART AYINDA DİLEKÇE VEREN EYT’LİLER DE FAYDALANACAK

Zamlı bayram ikramiyelerinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi vermiş olan EYT’liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanmış olan diğer sigortalılar Ramazan Bayramında faydalanacak. Ayrıca emeklilik dilekçesini 1 Nisan tarihinden sonra verenler bu seneki Ramazan Bayramı’nda ikramiye alamayacak.

Kurban bayramı bu sene Haziran'a denk geliyor. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında veren EYT’liler de Kurban Bayramı’nda zamlı ikramiye alamayacak.

İKİ BAYRAMDA YAKLAŞIK 90 MİLYAR TL

Verilen detaylara göre Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı alan kişi sayısı dosya bazında 15,1 milyon kişiye ulaşıyor. Buna göre Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 45’şer milyar TL'den bu sene yaklaşık olarak 90 milyar TL'lik emekli ikramiyesi ödenecek.

Zamlı bayram ikramiyeleri kimlere verilecek, EYT liler alacak mı? 3 bin TL ikramiye bekleyenler hemen bakın!

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA İKRAMİYE ÖDEMESİ VERİLECEK Mİ?

Emekli vatandaşların bayram ikramiyesi ödemesi dosya bazında yapılıyor. Dosya başına 3 bin Türk Lirası ikramiye ödenecek. Vefat eden eşinden ya da anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında veriliyor. Vefat eden eşinin emekli aylığının yüzde 50’lik kısmı oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1.500 Türk Lirası; yüzde 25’i bağlanmış olan kızına da  750 Türk Lirası ikramiye verilecek. Ayrıca herhangi bir işte çalışmayan, kendi sigortalılığı sebebiyle gelir veya aylık almayanlar eşinin aylığının yüzde 75'lik kısmını almakta olduklarından, 2 bin Türk Lirası ikramiye ödenecek.

Ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alan vatandaşlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi veriliyor. Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 Türk Lirası, yüzde 45 olanlara 1350 Türk Lirası ikramiye verilecek.

BİRDEN ÇOK AYLIK ALANLARIN İKRAMİYE ÖDEMESİ

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan birden çok dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en çok ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye ödemesi yapılacak. Örnek vermek gerekirse, bir kişi hem kendi çalışması nedeniyle emekli aylığı, hem de vefat eden eşi nedeniyle dul aylığı alıyorsa yalnızca kendi emekliliği nedeniyle 3000 Türk Lirası ikramiye alacak. Eğer bir kadın hem dul aylığı, hem de yetim aylığı alıyorsa en yüksek aylık aldığı dosyadaki oran üzerinden tek bir bayram ikramiyesi alabilecek.

Ayrıca emekli aylığı ile beraber sürekli iş göremezlik geliri alanlar da yalnızca emekliliği nedeniyle 3 bin Türk Lirası ikramiye alacak. Emekli ya da hak sahiplerinin nisan ayı içerisinde fakat bayram öncesi vefatı durumunda, bayram ikramiyesini hak sahipleri alabilecek.

 

TOKİ Malatya deprem konutları kura sonucu sorgulama ekranı 2024! AFAD  TOKİ  Malatya deprem konutu sonucu nasıl öğrenilir?

Konutta balon sönüyor mu?

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!


Geri Dön