26 / 05 / 2024

Zamlı, en düşük emekli maaş tahminini canlı yayından duyurdu! Emekliler gözünü temmuz maaş zammına çevirdi...

Zamlı, en düşük emekli maaş tahminini canlı yayından duyurdu! Emekliler gözünü temmuz maaş zammına çevirdi...

Temmuz ayına kısa süre kala emekli maaşlarının ne kadar olacağı merak edilirken uzman isimlerden peş peşe tahminler geliyor. Peki temmuz maaş zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...



YeniAkit'te yer alan detaylara göre, 15.6 milyon emeklinin aylık ve ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesi yatacağı açıklandıç Kurban Bayramı bu ay 28 Haziran tarihinde başlayacak ve 1 Temmuz'da tamamlanacak.

Milyonlarca emeklinin gözü ise Temmuz ayında yapılacak zam oranına çevrildi.

Bu kapsamda emekliler "Temmuz'da en düşük emekli memur maaşı kaç TL olur, emekli maaşlarına ne kadar zam gelir?" sorularına yanıt arıyor. 

Emekli, memur ve asgari ücret maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Mayıs ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz gün belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını kamoyu ile paylaştı. Böylece, enflasyon oranı Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,04, yıllık bazda ise yüzde 39,59 ollarak kaydedildi.

TÜİK'in Mayıs enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 5 aylık emekli ve memur zam oranı netlik kazandı.

Aralık ayında 1128,45 olan TÜFE endeksi, 1300,60 seviyesine çıktı. Bu durumda 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 oldu.

Zamlı, en düşük emekli maaş tahminini canlı yayından duyurdu! Emekliler gözünü temmuz maaş zammına çevirdi...

Söz konusu verilere göre, 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. Enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise 13,13 olarak kaydedildi.

Tahmini olarak hesaplanan 6 aylık enflasyon rakamları dikkate alındığı zaman emekli zam oranının refah payı ile birlikte yüzde 30 veya 35 olması bekleniyor.

Konuya ilişkin TGRT Haber'de değerlendirmeler yapan Özgür Erdursun, "Enflasyonun kaç çıkacağını biliyoruz ama enflasyonun üzerine ne kadar refah payı eklenir onu tam bilmiyoruz. Bu burada çok önemli bir detay.

En düşük emekli maaşına sadece enflasyon farkı verilirse en düşük emekli maaşı 8.875 TL'ye çıkar.

Biz bunun böyle olacağını düşünmüyoruz. En düşük emekli maaşı 10 bin lira ila 11 bin lira arasında olur diye düşünüyoruz" diye açıkladı.

Gümüş 20 TL'ye merpen dayadı! İslam Memiş üstüne basa basa açıkladı! Bu sene en çok gümüş kazandıracak

Konut almak için şimdi doğru zaman mı? Ev fiyatları düşecek mi? 

Borsa yeni güne yükselişle başladı!


Geri Dön