04 / 05 / 2024

Zekeriyaköy'de villada oturan ünlü çift de ev sahibiyle davalık: 'Biz bu evden çıkmayız!' 

Zekeriyaköy'de villada oturan ünlü çift de ev sahibiyle davalık: 'Biz bu evden çıkmayız!' 

Ev sahipleri, yüzde 25 zam sınırı sebebiyle mağdur olduklarını sık sık dile getirirken; şimdi de ünlü bir çift kira sorunu ile gündem oldu. İşte yaşananlar... 



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmazken, hem sosyal medyada hem basında her geçen gün yeni bir olaya yer veriliyor. 

Takvim’dan Ufuk Özcan’ın haberine göre, uzun zamandır Zekeriyaköy'de oturan çok ünlü bir çiftiin ev sahibi ile sorunlar yaşadığı ortaya çıktı. 

Özcan, olay anlatılınca 'Ev sahibi mi haklı? Oyuncu mu haklı?' sorularının sorulduğunu belirtti. 

Zekeriyaköy de villada oturan ünlü çift de ev sahibiyle davalık: Biz bu evden çıkmayız!  

4 yıldır Zekeriyaköy'de bir sitede oturan popüler ünlü bir çiftin, 3 katlı oturdukları villada 14 bin TL kira ödedikleri ve konut sahibinin bu rakamdan rahatsız olarak zam yapmalarını rica ettiği ortaya çıktı. 

Aktarılan detaylara göre, ünlü çift, zammı kabul etmeyerek aynı kirayı ödemeyi sürdürüyor. Şimdi de yüzde 25 kira zammını uygulayarak, yine zam olayını geçiştirdikleri ve ev sahibine 'istersen dava aç' dedikleri ileri sürülüyor. 

Konut sahibi, bu durumdan sıkıldığı için 42 milyon TL bedelli villasını satılığa çıkartırken, ünkü çift de 'Bizi kimse çıkartamaz' diyerek villayı almak isteyenlere evi göstermiyor ve kendilerinin çıkmayacaklarını belirterek vazgeçmelerini sağlıyor. 

Zekeriyaköy de villada oturan ünlü çift de ev sahibiyle davalık: Biz bu evden çıkmayız!  

Konut sahibi bu olayların ardından avukatına talimat vermiş ve ne gerekiyorsa yapması gerektiğini söylemiş. Söz konusu villada oturan çiftin, bölüm başı neredeyse 400 bin TL para kazandığı iddia edildi. Bu rakama bakıldığında aylık 1 milyon 600 bin TL ediyor. 

Ufuk Özcan, söz konusu yazısını "Ülke şartlarını ele alırsak yorumu ben size bırakıyorum…" diyerek tamamladı. 

Zekeriyaköy de villada oturan ünlü çift de ev sahibiyle davalık: Biz bu evden çıkmayız!  

Ev sahipleri, yüzde 25 zam sınırı sebebiyle mağdur olduklarını sık sık gündeme getiriyor. 2022 yılının Temmuz ayında yürürlüğe alınan yüzde 25 uygulaması bu Temmuz'da sona erecek. Ancak yüzde 25 sınırının yeniden uzatılıp uzatılmayacağı kesin değil.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılıp uzatılmayacağının Meclis kararı olduğunu açıkladı. Şimdi milyonlarca ev sahibi Temmuz 2024'ü bekliyor. Çünkü ev sahipleri, yüzde 25 zam sınırı sebebiyle evlerinin gerçek kira bedellerini alamadıklarını ve kiracıların adeta bedava oturduğunu belirtiyor. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev fiyatlarında düşüş başladı! Ev almak için doğru zamana ne kadar var?

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında zam beklentisi! Güncel akaryakıt fiyatları 22 Nisan 2024! 

 

 


Geri Dön