29 / 04 / 2024

Ziraat Bankası'ndan tarıma 330 milyar lira destek!

Ziraat Bankası'ndan tarıma 330 milyar lira destek!

Türkiye'nin kamu bankası Ziraat Bankası’nın tarım kredileri, mayıs ayı itibarıyla 330 milyar TL’yi geçti. Bankanın tarımda kredili müşteri sayısı ise 900 binin üstüne ulaştı.



KOBİ'den esnafa, çiftçiden sanayiciye, vatandaştan girişimciye toplumun her kesiminin finansman ihtiyıacı sağlayan Ziraat Bankası, tarım bankacılığında büyüme hızla devam ediyor.

Ziraat Bankası'nın aktif büyüklüğü, 2023 yılının ilk çeyreğinde 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 74.9 yükselerek 2 trilyon 629 milyar TL'ye çıktı. 

Ziraat Bankası ndan tarıma 330 milyar lira destek!

Bankanın kredi hacmi yüzde 66.5 yükselerek 1 trilyon 441 milyar liraya, mevduat toplamı yüzde 80.7 yükselerek 1 trilyon 919 milyar TL'ye ulaştı.

Ziraat'in özkaynakları ise 1 senede yüzde 74'lük artışla 261 milyar TL'yi aştı. 3 aylık kârı 6.5 milyar TL oldu. Bankanın nakdi kredilerinin yüzde 75'i TL cinsi kredilerden ve TL kredilerinin yüzde 77'si reel sektöre kullandırdığı kurumsal kredilerden oluştu. 

Kurumsal kredilerin yaklaşık yüzde 30'u tarıma yönelik kullandırılan kredilerden oluştu. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön