04 / 05 / 2024

Zorunlu trafik sigortasına güncelleme yapıldı! Artık 5 katını geçmeyecek!

Zorunlu trafik sigortasına güncelleme yapıldı! Artık 5 katını geçmeyecek!

Zorunlu trafik sigortası ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. İşte milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni düzenleme!



ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI DEĞİŞTİ!

Araç sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren zorunlu trafik sigortasına dair yeni düzenleme yapıldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan düzenleme ile ilişkin genelge yayımlandı. SEDDK'nın internet sitesinde yer alan düzenlemeye göre, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında tarife uygulamalarında en az yani azami prim artışlarına bağlı olarak prim-öz sermaye katsayında artışa gidildi.

BEŞ KATINI GEÇEMEYECEK

Zorunlu trafik sigortasına dair yeni bir güncellemeye gidildi. Buna göre, sigorta şirketlerinin bir takvim yılı içinde ürettiği Karayolları Motorlu Araçları Zorunlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (KMAZMSS) primleri toplamı bir önceki senenin sonu öz sermayelerinin beş katını geçemeyecek. Yıl içinde şirket dışı kaynaklardan nakit sermaye artışı sağlanmış olması halinde ilgili şirket, nakit sermaye artış tutarının belirlenen katsayı ile çarpılması sonucu bulunan tutar kadar ilave limit hakkı elde edecek. Örneğin; cari yıl içinde şirket dışı kaynaklardan sağlanan 20 milyon liralık nakit sermaye artışı şirketin prim üretim limitini 100 milyon lira artıracak.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NEDİR?

Zorunlu trafik sigortasına dair bazı sorular soruluyor. Öncelikle trafik sigortası, kasko ile karıştırılabiliyor. Her iki sigorta türü de motorlu taşıtlar için yapılıyor ama farklı hasarları güvence altına alıyor. Kasko, kaza yapıldığı zaman arabanızda oluşan maddi hasarları karşılıyor. Zorunlu trafik sigortası, kaza durumunda karşı tarafa verdiğin zararları üstleniyor. Kaza durumunda çarpan aracın trafik sigortası yoksa ortaya çıkan maddi hasarların tümü, kazaya yol açan aracın sahibi tarafından ödenmektedir. Bu nedenle de araç sahibi olan herkesin zorunlu trafik sigortası yaptırılması büyük önem taşıyor.

Benzin ne kadar oldu? 5 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? 5 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları

İŞKUR ve Gençlik ve Spor Bakanlığı duyurdu! Kamuya yüzlerce daimi işçi alınacak! İşte detaylar!

Emekliler yaşadı zamların arkası kesilmiyor! Maaş artı 7 bin 500 TL ödenecek! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön