14 / 05 / 2024

125 CC'nin altındaki motorlar için B Sınıfı ehliyet dönemi başlıyor! Artık sadece 50 CC değil!

125 CC'nin altındaki motorlar için B Sınıfı ehliyet dönemi başlıyor! Artık sadece 50 CC değil!

Süleyman Soylu, canlı yayında yaptığı açıklamada, motor kullanımına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Buna göre, 125 cc'nin altındaki motosikletler için artık B sınıfı ehliyet yeterli olacak. Ayrıntılar haberimizde...



B EHLİYET HANGİ MOTOSİKLETLERİ KULLANIR?

Her aracın ehliyet sınıfı farklı olmakla birlikte, B ehliyet motor kullanımını da kapsamaktadır. Bunun için moped sınıfı yani hacmi 50 cc ve 45 km/ s hıza sahip B motosiklet edinmek gerekir.

ARABA EHLİYETİ B SINIFI İLE HANGİ MOTORLAR KULLANILMAKTADIR?

Bilindiği üzere B sınıfı ehliyet ile M yani Moped sınıfı motosikletler kullanılabilir. Moped sınıfı hacmi 50 cc ve 45k/s hızı geçmeyen motosiklet anlamına gelmektedir. Ayrıca B1 ATV araçlarını da kullanabilirler. Bu tip 50cc araçlar motorlu taşıt vergisinden ve  zorunlu trafik sigortasından muaftırlar, plaka takmak zorunda değillerdir. Şimdi B sınıfı ehliyetle kullanabilen motor çeşitleri hakkında bilgi verelim.

İşte Bakan Soylu'nun açıklamaları:

"125 cc altı motorlar var. Türkiye'de 2 tekerlekli kullanımı arttı. 125 cc altı motorlar, şehir içi günlük kullanılan motor sayısı arttı. Biz de Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli noktaya geldi, arkadaşlar düğmeye bastı. Sadece 1-2 tane ders alabilecekler. Ek bir dersle bunu sağlayabilecekler, ayrı bir motor ehliyeti almaya gerekmeyecek."

125 CC nin altındaki motorlar için B Sınıfı ehliyet dönemi başlıyor! Artık sadece 50 CC değil!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okul Öncesi eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını duyurdu!
Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları
Fındık fiyatları hızlı bir şekilde artıyor! Güncel fiyatları görünce reyonlarda adım atamıyor!

Geri Dön