07 / 05 / 2024

2. el araçlarda 6 ay şartı sonrası büyük muamma! 135.000 liralık fark çıktı!

2. el araçlarda 6 ay şartı sonrası büyük muamma! 135.000 liralık fark çıktı!

Aynı fabrikada aynı yıl üretilen, modelleri, aksesuar paketleri renkleri, hatta hasarsızlık durumları bile aynı olan araçlar arasında 135 bin liralık fiyat farkı dikkat çekti. Vatandaşlar ise aradaki bu farkın nedenini fırsatçılara bağlıyor.



Ayrıca Ağustos ayında en çok yakıt türü dizel olan ve model yılı 2016 olan araçların ilanı yayınlandı. Tüm ilanların yüzde 31’ini 100 bin kilometre altındaki araç ilanları oluşturdu. Fiyatlara bakıldığında ise 250 bin – 500 bin TL aralığı yüzde 37,8 ile en çok ilan yayınlanan fiyat aralığı oldu.

ÖZELLİKLER AYNI FİYATLAR FARKLI

2. el araçlarda 6 ay şartı sonrası büyük muamma! 135.000 liralık fark çıktı!

Haber Global'den Umut Erol'un haberine göre, alım-satım sitelerindeki ikinci el otomobil fiyatlarında dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Aynı fabrikada aynı yıl üretilen, modelleri, aksesuar paketleri renkleri, hatta hasarsızlık durumları bile aynı olan arabaların benzerliği fiyatlarına bakınca kayboldu. Biri 540 bin liraya, diğeri ise 135 bin lira daha pahalıya yani 675 bin liraya satılıyor.

ARADAKİ FARKIN GEREKÇESİ BİLİNMİYOR

Aradaki farkın neden oluştuğuna ilişkin ise muamma devam ediyor. Müşteriler ise fırsatçıların fiyatları yükseltmeye çalıştığını düşünüyor. Bazılarına göre ise araç sahipleri satabildikleri en yüksek fiyattan araçlarını elden çıkarmak istiyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Eylül 2022 tarihinde saat 18.58'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,24 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 1000,72 Türk Lirası değerinde.

Akaryakıt fiyatları bir kez daha değişti! İşte 9 Eylül 2022 akaryakıt fiyat listesi

Emekli ve memura yine zam göründü! İşte yeni maaşlar!

İslam Memiş, 'Hayra alamet değil' dedi, tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön