30 / 04 / 2024

2023 emekli ikramiyesi ne kadar olacak? İkramiyeler ne zaman hesaplara yatacak!

2023 emekli ikramiyesi ne kadar olacak? İkramiyeler ne zaman hesaplara yatacak!

Ramazan ayına sayılı günler kala, milyonlarca emekli bayram ikramiyesi tarihlerini merak etmeye başladı. Emekliler, ne kadar bayram ikramiyesi alacaklarını öğrenmek için araştırmalar yapıyorlar.



Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi tutarı her yıl değişiyor ve bu yıl da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından açıklanması bekleniyor. Emeklilerin heyecanla beklediği haber ile ilgili bütün detaylar yazımızın devamında...

2023 emekli ikramiyesi ne kadar olacak? İkramiyeler ne zaman hesaplara yatacak!

Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yılda iki kez verilen Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri için emekliler tarafından yapılan araştırmaların yoğunlaştığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl, her iki bayramda da emeklilere 1100 TL ikramiye verildi.

EYT ile ilgili yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Teklifin emeklilikle ilgili hükümleri, yasalaşarak yürürlüğe girdi. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaş koşulu aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi koşullarını yerine getirerek emekli olabilecekler.

TBMM'de kabul edilen kanun ile 08.09.1999 tarihinden önce sigortalı çalışmaya başlayan kişilerin emekliliğinde yaş koşulu kaldırıldı. Bu tarihten tarihten önce çalışmaya başlayan vatandaşlar, yaş dışındaki koşulları sağladıkları takdirde hemen emekli olabilecekler. EYT'li SSK'lılar, 5000-5975 prim günü ve kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekliliğe hak kazanabilecekler. BAĞ-KUR'lu ve Emekli Sandığı'na tabi olan erkekler ise 9000, kadınlar 7200 prim gününü tamamladıklarında emekli olabilecekler.
Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda aldıkları ikramiyelerin tutarını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl her iki bayramda da emeklilere 1100 TL ikramiye ödemesi yapılmıştı. Ancak 2023 yılı için emekli bayram ikramiye tutarları henüz belli değil.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön