28 / 08 / 2024

2023 Emekli maaş zammı için artık geri sayım başladı! SSK, Bağ-Kur emeklileri için...

2023 Emekli maaş zammı için artık geri sayım başladı! SSK, Bağ-Kur emeklileri için...

Emekli zammı milyonlarca kişi tarafından merakla araştırılıyor. Kasım ayı enflasyon verilerinin belli olmasından sonra emekli maaşları da belli olmaya başladı. İşte detaylar!



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAM AÇIKLAMASI GELDİ!

Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair pek çok konuya dokundu. Emekli zammı açıklamasından öne çıkanlar ise şu şekildeydi:

Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği ortada iken hala etiketlerin başka hesaplarla belirlenmesi doğru değildir. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerindeki gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin arkasındayız.”

EMEKLİ ZAMMI SON TAHMİNLER

SSK ve Bağ-Kur emekli vatandaşlara, Temmuz ayından itibaren 5 aylık enflasyon artış oranına göre en az yüzde 14,04 zam gelecek. Kesin zam tutarı ise Ocak ayında Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile belli olacak. Memur emeklilerine ise bu tabloya göre en az 15,11 zam uygulanacak. Tıpkı SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi memur emeklilerinin de Ocak ayında Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla maaş zamları netleşmiş oluyor.

MAAŞ ZAMMI SENARYOLARI DETAYLARI!

Enflasyon olasılıklar ışığında Ocak ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yapılacak artış oranları şu şekilde;

Yıllık enflasyon Maaş artışı

Yüzde 65,2 Yüzde 16,05

Yüzde 70,5 Yüzde 19,75

Yüzde 73,7 Yüzde 22,03

Yüzde 78,6 Yüzde 25,45

Memur maaşları ve emekli memur aylıkları da enflasyon olasılıklarına göre şu şekilde artacak:

Yıllık enflasyon Maaş artışı

Yüzde 65,2 Yüzde 17,13

Yüzde 70,5 Yüzde 20,87

Yüzde 73,7 Yüzde 23,17

Yüzde 78,6 Yüzde 26,62

REFAH PAYI ARTIŞI OLACAK MI?

Enflasyonda özellikle son bir senede yaşanan yüksek artış dolayısıyla ücretlilerin alım gücü azaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile enflasyonun maaşlarda yarattığı tahribatı gidermek için refah zammı yapılması için çalışma yürütüldüğü bir süre önce kulislere gelen konular arasındaydı.

Herkesin merakı giderildi! 10 bin TL’yi geçecek! İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız? E-devlet üzerinden doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Herkesin merakı giderildi! 10 bin TL’yi geçecek! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön