06 / 05 / 2024

30 liraya yaklaşan benzinin fiyatı düşecek mi?

30 liraya yaklaşan benzinin fiyatı düşecek mi?

Petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna savaşı sonrası tüm zamanların zirvesine yakın seyrederken uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yeni bir tahmin geldi.



Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ticaret hayatındaki aksaklıklar ile yeniden yönlendirmeler ve pandemi sonrası yaşanan talep artışı nedenleriyle petrol fiyatları tahminin yukarı doğru güncelledi. Fitch'in açıklamasına göre, Fitch bu yıl Brent petrol varil fiyatı öngörüsünü 100 dolardan 105 dolara, WTI ham petrol fiyatı tahminini ise 95 dolardan 100 dolara yükseltti. 

30 liraya yaklaşan benzinin fiyatı düşecek mi?

Önümüzdeki yıl için daha evvel varil fiyatı 80 dolar olarak öngörülen Brent Petrolün varil fiyatı 85 dolar, 76 dolar olarak tahmin edilen WTI tipi ham petrolğn fiyatı ise 81 dolarak olarak güncellendi.

2023 ve 2024'te petrolün durumu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön