29 / 04 / 2024

32 liradan 778 liraya çıkan hissede vurgun iddiası

32 liradan 778 liraya çıkan hissede vurgun iddiası

Borsada geçtiğimiz haftalarda yaşanan manipülasyon tartışmalarının ardından şimdi de Penta Teknoloji hisselerinde de vurgun yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Halka arzın ardından hisse senedi 32 liradan 778 liraya çıkmıştı.



1990 yılında küçük bir ofiste hayata geçirilen Penta Teknoloji, teknoloji ürünlerinin dağıtımını yapan teknoloji dağıtım şirketlerinden biri.

Sigortagundem.com’da yer alan habere göre; Penta Teknoloji, Mayıs 2021 tarihi itibarıyla, Borsa İstanbul’da “PENTA” koduyla işlem görmeye başladı. Ancak Penta hisseleri halka arz sürecinde yatırımcılardan pek de ilgi görmedi.

Gündeme gelen iddiaya göre 32 liradan halka arz edilen hisselere yatırımcılardan beklenen ilgi gelmeyince halka arzı şirkettin patronları duruma müdahale etti. Bir süre şirket hisselerini patronlar taşıdı.

HALKA ARZDA DAHA ÖNCE İLGİ GÖRMEYEN HİSSE

Borsa kulislerinde konuşulanlara göre Penta’nın patronları piyasanın ünlü manipülatörü ile el sıkıştı. Patron da yancılarını bu durumda devreye soktu. Plan böylece yapıldı. 32 liradan halka arz edilen ve halka arz sürecinde beklenen ilgiyi görmeyen Penta hisseleri kısa süre içerisinde hız kesmeden yükselmeye başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön