21 / 05 / 2024

3600 ek gösterge için flaş talep: Sil baştan düzenlenmeli

3600 ek gösterge için flaş talep: Sil baştan düzenlenmeli

Büro Memurları Sendikası (BÜRO Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 3600 ek gösterge sisteminin yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesi gerektiğini belirterek sil baştan yapılması gerektiğini söyledi.



3600 ek gösterge konusunda kapsamın yeterli olmadığını savunan Başkan Yazgan, "Türkiye genelinde biliyorsunuz 4 meslek grubuna 3600 verilecekti. Cumhurbaşkanlığından gelen taslakta ve çalışma bakanından gelen kanun teklifinde bu şekildeydi. Çıktık, eylem yaptık, mücadele ettik, kitlesel basın açıklaması yaptık. Sosyal medya çalışmaları yaptık ve kamuda çalışan şube müdürleri, denetmenler, uzmanlar, başta olmak üzere büyük bir kitleye 3600 ek gösterge verilmesini sağladık. İnşallah bu da yürürlüğe girecektir. Yeterli mi? Değil. Birinci dereceye gelmiş, 4 yıllık fakülte mezunu kamu çalışanlarının tamamına 3600 ek gösterge verilmesinden yanayız ve bugün hükümetin, sayın bakanın bu çizgiye gelmiş olması da sevindirici yaklaşım. Bozulmuş olan 3600 ek gösterge sisteminin bize göre sil baştan yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu haliyle 3600 ek gösterge sistemi ek gösterge sistemi daha doğrusu, bu şekliyle uzun boylu gidemez. Onun için yeni bir toptan revizyon yapılması gerekir" dedi.

'MÜCADELE VERİYORUZ'

Promosyonların revize edilmesi kapısını da Büro Memur-Sen'in açtığını kaydeden Yazgan, "Hak mücadelemiz devam ediyor. Kamu görevlilerinin promosyonları, adeta erimişti. Tuz parasına dönmüştü. Kamuoyunda yaptığımız basın açıklamalarla maaş promosyonlarının güncelliğini kaybettiği ve bankaların haksız yere zenginleştiğini kamuoyunun dikkatine sunduk. Bundan sonra yapılan promosyon anlaşmalarıyla, Adalet Bakanlığı'nda 25 bin, Ticaret Bakanlığı'nda 20 bin, SGK ve İŞKUR'da 22 bin gibi rakamlarla promosyonların hak ettiği noktalara çıkmasını sağladık. Gençlik Spor'da inşallah önümüzdeki günlerde mücadelemiz sürüyor. Daha üst noktaya kamu görevlileri için daha fazlasını nasıl alabiliriz? Bir aydır yaklaşık Gençlik Spor'un promosyonuyla ilgili mücadele ediyoruz. Promosyonların revize edilmesi kapısını da yine sendikamız Büro Memur-Sen açtı. Bizler açtık. 8 ay geçmiş, alınan promosyon erimiş. Bununla ilgili artık revize edilmesiyle ilgili de bir kapı açıldı. Kurumlar da bunları tek tek revize işlemlerini gerçekleştiriyor. Bunun mücadelesinde veriyoruz" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön