21 / 05 / 2024

3600 ek gösterge için flaş talep: Sil baştan düzenlenmeli

3600 ek gösterge için flaş talep: Sil baştan düzenlenmeli

Büro Memurları Sendikası (BÜRO Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 3600 ek gösterge sisteminin yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesi gerektiğini belirterek sil baştan yapılması gerektiğini söyledi.



Dünyada ve Türkiye'de ciddi enflasyon olduğunu, bu nedenle eşel mobil sistemine geçilmesi gerektiğini kaydeden Yazgan, şunları söyledi:

"Bu enflasyonun önü alınması gerekir. Enflasyon sabit gelirlilerin gelirini alıp götürüyor. 6 ayda bir verilen memur zamlarını bu enflasyonu alıp götürüyor. Önceki dönemlerde işin eşel mobil olarak tanımlanan aylık enflasyon farkının verilmesi sistemine dönülmesi lazım. Bunu biz kamuoyunda birçok defa basın açıklamalarıyla dile getirdik. 6 ayda bir zam veriliyor ama verilen zam 6 ay içerisinde ortadan kaybolup gidiyor. Onun için aylık enflasyon hesabı ve aylık enflasyon farkı ödemesine hükümetin acilen geçmesi gerekiyor. Bunu kamuoyunda işledik ve büyükşehirlerde yaşayan kamu çalışanlarına acilen büyükşehir farkı verilmesi lazım. Kira fiyatlarındaki artışı yine birçok defa basın açıklamalarıyla işledik. Şu anda büyükşehirler başta olmak üzere turizm bölgelerinde ve bazı illerde kira fiyatları astronomik bir şekilde artmış durumda. Kamu çalışanlarının ev almayı bırakın, kira fiyatını karşılayacak bu anlamda durumu bulunmamakta. İşçiyle memur arasındaki maaş farkları da tabi burada değerlendirilmesi gereken bir konu. Burada da bir dengenin oluşması gerekiyor. Bunların yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor."  DHA


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön