23 / 07 / 2024

4A, 4B VE 4C emekli maaşı! Emekli olduktan sonra ne kadar maaş alırım?

4A, 4B VE 4C emekli maaşı! Emekli olduktan sonra ne kadar maaş alırım?

Emekli olmaya ramak kalan ya da emeklilik hayali kuranlar sık sık emekliliklerine dair sorular sormaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!




Emekli maaşı hesaplama işlemi ödenen prim miktarına göre değişik göstermektedir. Hesaplamanın en başında prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş gelmektedir. Gerekli koşulları sağlayan vatandaşlar emekli olmaya hak kazanıyor. Türkiye’de 3 farklı sigorta sistemi bulunmaktadır. 4A, 4B ve 4C şeklidir. Bu sigorta sistemleri SGK bünyesinde bulunur. SGK’nın ilave olarak maaşını merak edenler için emeklilik hesaplama robotu bulunmaktadır. E-Devlet platformundan da 4B emekli maaşı hesaplaması yapılabilirler.

Peki “Emekli olduktan sonra ne kadar maaş alırım, Ne kadar emekli maaşı alırım?” 2023 ve emekli maaşı hesaplama ve SGK emeklilik hesaplamaya dair ayrıntılar…

2023 EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SGK çerçevesinde 3 adet sigorta sistemi bulunur. Bunlar da 4A, 4B ve 4C şeklindedir. Çalıştığınız sigorta sistemine yatırılan primlerin hesaplaması yapılıyor iken, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Emekli maaşını hesaplamak isteyenler SGK maaş hesaplama robotu üzerinden kolay bir şekilde sorgulama yapabilir.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak alacakları maaşın tutarını öğrenebilirler. turkiye.gov.tr 4b emekli aylık hesaplama sayfasından kişiler gerekli bilgileri doldurarak emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

Emekli maaşı hesaplaması çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere göre değişiklik göstermektedir. Emekli maaşı hesaplamak için; 4A, 4B ve 4C emekli maaşı hesaplama robotu kullanılabilir.

EMEKLİ MAAŞIMIN NE KADAR OLDUĞUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

SGK bünyesindeki kişiler emekli maaşının ne kadar olduğunu, hizmet dökümü sorgulamalarını ve ne zaman emekli olabileceklerini e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde sorgulama yapabilirler.

Yetim ve dul aylıklarına zam! İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği o zamlı maaşlar!

Artık 1 gram bile çok değerli! Buna yatırım yapan para basacak! İslam Memiş o tarihi duyurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön