17 / 05 / 2024

5 bin TL ve üzeri borcu olan milyonlar dikkat! O süre uzatıldı!

5 bin TL ve üzeri borcu olan milyonlar dikkat! O süre uzatıldı!

Borcu olan vatandaşlara duyuruldu. Devlet tarafından yeni yapılandırma kararları açıklandı. İşte detaylar!



Bütün vatandaşlar örnek verilirse, 5 bin TL'lik borçlarını 3 bin TL üzerine yapılandırma imkanına sahip olacaklar. Bu vesile ile borçlular, daha hafif taksitler halinde borçlarını ödeyebilecek ve mali yüklerinde azalma yaşayacaklar.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler, belirtilen tarihe içerisinde başvurularını yapabilirler. Başvuruların nasıl yapılacağı, bununla birlikte gerekli olan belgeler hakkında da detaylı bilgilendirme yetkililerce yapılacak. Bu yapılandırma kararı, kişilerin mali durumunu rahatlatmayı ve borç yükünü hafifletmeyi hedefliyor. Devlet, vatandaşların ekonomik olarak daha iyi bir konuma gelmelerini ve borçlarını düzenli bir halde ödeyebilmelerini destekleniyor.

30 HAZİRAN'A KADAR UZADI!

Hükümet, ekonomik rahatlama sağlamak için önemli bir karar aldı. MTV, ÖTV, Tapu vergisi, araç vergisi gibi pek çok borç türü için müjde verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte 5 bin TL ve üzeri tüm borçlar için yeni bir karara varıldı. Borçlular için başvuru süresi 30 Haziran'a kadar uzatıldı ve ilk taksit ödeme süresi boyunca 31 Temmuz tarihine kadar süre tanındı.

Devlete olan borçların yapılandırılmasında başvuru, bildirim ve beyan süresi 31 Mayıs'ta sona ermesi beklenirken, 30 Haziran'a kadar uzatıldı. İlk taksit ve peşin ödeme için son ödeme tarihi ise 31 Temmuz olarak belirlendi ve ek süre tanındı.

Yapılan düzenleme ile vergi, prim, trafik cezaları, askerlik, nüfus işlemleri, köprü ve otoyol geçiş cezaları gibi borçlar dışında daha önce yapılandırmaya dahil olmayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları da yapılandırma çatısı altına alındı.

Bu karar, borçlulara mali bakımdan bir rahatlama sağlamayı ve borçlarını düzenli bir şekilde ödeyebilmelerini desteklemeyi hedefliyor. Borçlular, bu fırsattan faydalanmak için belirtilen süre içerisinde başvurularını yapabilir ve borçlarını daha uygun şartlarla ödeme imkanına sahip olabilirler. Başvuru işlemleri ve gerekli belgeler hakkında daha fazla bilgi almak için ise ilgili resmi kurumların duyurularını takip edilebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön