28 / 04 / 2024

6 maddede konut sitelerinin gece yönetimi!

6 maddede konut sitelerinin gece yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 6 maddede konut sitelerinin gece yönetimi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



1.Konut Siteleri, yaşamın 24 saat ve kesintisiz sürdüğü ikamet alanlarıdır. Bu gerçeğe rağmen , danışmanlığımız ve yönetimimiz altındakiler hariç,  sitelerde hizmet, yalnızca  mesai saatleri arasında verilmekte ve sanki fabrikaymış gibi, sitelerin gece yönetimi taşeron firmanın güvenlik personeline bırakılmaktadır.


2.Gerçekten site yönetimi profesyonelliği, meslek değil yaşam tarzıdır. Amatör heyecanı olmayan yönetim profesyonelleri sitelerde ne sürdürülebilir düşük aidatı, ne sürdürülebilir sakinler memnuniyetini, ne de sürdürülebilir emlak değeri artışını sağlayamazlar.


3.Çünkü site yönetimleri beceri işidir. Yoksa  siteyi kişiler değil mevzuatlar yönetir, kişiler siteye ancak hizmet ederler.  Zaten site sakinleri yönetilmek değil, hizmet almak isterler.


4.Sitelerde, o sitenin karakterine göre yaşam ve aktivite tepki ihtiyaç grafiği çıkarılarak, mevcut bütçe içinde her türlü hizmet gece de verilir, verilebilir.


5.Konu tamamen, maksada uygun senaryolu bir site yönetim ve yaşam tasarımının yapılarak, söz konusu hizmetler için rehber oluşturulup sahaya yansıtılmalıdır.


6.Site sakinlerinin ikameti, hiçbir şekilde 24 saatin 16 saati boyunca ticari kaygılı bir güvenlik firmasının güvenlik elamanına bırakılamaz.


www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


7 maddede toplu yapılarda ortak giderlere katılım mevzuatı!


Geri Dön