12 / 05 / 2024

konut sitelerinin gece yönetimi

konut sitelerinin gece yönetimi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 6 maddede konut sitelerinin gece yönetimi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Tuzla’da 275 site için çözüm masası kuruldu

Tuzla'da yer alan tüm konut sitelerinin tek bir çatı altında toplanması için hayata geçirilen ‘Tuzla Konut Siteleri Masası’ projesinin tanıtımı yapıldı. Ev sahipliğini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yaptığı programa 275 site yöneticisi katıldı.

Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve afetlere hazırlık için düğmeye bastı!

Konut sitelerinin yönetimleri, olası bir deprem ve diğer afet durumları esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin acil durum planlarını hazırlamaya başladı.

12 soruda TOKİ Ankara Sincan 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Sincan Yenipeçenek ucuz konut projesinde kaç konut var?

TOKİ 2022 sosyal konut projeleri için başvuru süreci bugün gece saatlerinde başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamında Ankara'da da yeni konutlar hayata geçirecek. Peki TOKİ Sincan Yenipeçenek projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur?

Konut sitelerinin yönetim kurulu toplantısında kararlar nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

Konut sitelerinde aidatlar kiralarla yarışıyor!

Dev konut sitelerinin aidatları kiralarla yarışır duruma geldi. Kira fiyatlarına yaklaşan aidatlar, 2022 ile birlikte daha da yükseldi. Apti’nin kurucu ortağı Ali Emre Erişen, “Aidat zamlarında alt limitin yüzde 46 olduğunu gördük, bazı sitelerde ise yüzde 113’e varan artışlar oldu" dedi.

Konut sitelerinin aidatlarına 2022 zammı geliyor!

Kiralarla yarış halinde olan aidat tutarları 2022 yılı için tekrar belirlenecek. Özellikle güvenlik ve temizlik personeli olan konut sitelerinde personel gideri asgari ücrete yapılan zam oranında yükselecek. Bu da aidatıın artmasına neden olacak en önemli kalemlerden.

Moskova'daki 7 eski sanayi sitesi alanında konut inşa edilecek!

İnşaatlar için boş arsa sıkıntısı yaşanan Moskova’da eski sanayi sitelerinin arazilerinde yeni projelere hayata geçiriliyor. Grayoronovo, Zyuzino, Kaşirskoye Şosse, Beskundikovo, Kuntsevo, Korovino ve Teplıy Stan isimli sanayi sitelerinde toplam 1,5 milyon metrekare büyüklükte yeni konut yapılacak.

TOKİ'den ev sahibi olabilmek için bir gece önceden sıraya girdiler!

Karabük'te, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa ettirilen 455 konut için vatandaşlar bir gece önceden sıraya girdi.

İzmir'in ilçe ilçe konut stoku rakamları!

Seri ilan sitelerinin verileri ve inşaatı devam eden veya tamamlanmış satışa sunulan konut rakamları değerlendirildiğinde İzmir'in konut stokunun 85 bine yükseldiği ortaya çıktı. İşte İzmir'in ilçe ilçe konut stoku rakamları...

Konut kredisi faiz oranları için kritik günler!

Bankaların konut kredisi faiz oranları için kritik günler içindeyiz. Barış Pınarı Harekatı’nda tanınan 120 saatlik süre dün gece saatlerinde sonra erdi. Operasyona ara verilmesiyle düşüşe geçen dolar tekrar yükselir mi?

12 maddede konut sitelerinin hukuki yapısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "konut sitelerinin hukuki yapısı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kentsel dönüşümün eğitim üzerindeki etkisi!

Kentsel dönüşüm ve inşa edilen toplu konut sitelerinin eğitim üzerindeki etkisi değerlendirildi. Yapılan incelemeler sonucunda Kadıköy’deki özel okul sayısının arttığı belirlendi.

Konut mağdurları TBMM'de!

Dün gece yarısı İstanbul'dan yola çıkan yüzlerce konut mağduru TBMM önüne ulaştı. Esenyurt eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu ve evleri teslim edemeyen müteahhit firmalara büyük öfke var...

konut sitelerinin gece yönetimi Haberi

konut sitelerinin gece yönetimi

1.Konut Siteleri, yaşamın 24 saat ve kesintisiz sürdüğü ikamet alanlarıdır. Bu gerçeğe rağmen , danışmanlığımız ve yönetimimiz altındakiler hariç,  sitelerde hizmet, yalnızca  mesai saatleri arasında verilmekte ve sanki fabrikaymış gibi, sitelerin gece yönetimi taşeron firmanın güvenlik personeline bırakılmaktadır.


2.Gerçekten site yönetimi profesyonelliği, meslek değil yaşam tarzıdır. Amatör heyecanı olmayan yönetim profesyonelleri sitelerde ne sürdürülebilir düşük aidatı, ne sürdürülebilir sakinler memnuniyetini, ne de sürdürülebilir emlak değeri artışını sağlayamazlar.


3.Çünkü site yönetimleri beceri işidir. Yoksa  siteyi kişiler değil mevzuatlar yönetir, kişiler siteye ancak hizmet ederler.  Zaten site sakinleri yönetilmek değil, hizmet almak isterler.


4.Sitelerde, o sitenin karakterine göre yaşam ve aktivite tepki ihtiyaç grafiği çıkarılarak, mevcut bütçe içinde her türlü hizmet gece de verilir, verilebilir.


5.Konu tamamen, maksada uygun senaryolu bir site yönetim ve yaşam...